Book Haul 1.0

          Am hotărât să pornesc o nouă serie de postări care se va numi „Achiziţii!” şi o sa postez de fiecare dată când achiziţionez mai mult de 3-4 cărţi pentru că nu are rost să fac o postare întreagă pentru o singură carte.

          Dacă aţi citit cea mai recentă postare ştiţi că am făcut o comandă la Elefant şi am mers să o ridic de la Librăria Litera care se află la Piaţa Romană. Când am plecat de acolo am trecut pe lângă Librăria Albastră (a.k.a. librăria celor de la Grupul Corint) şi nu am putut să trec pe lângă ea fără să îi fac o „inspecţie” şi evident că nu am plecat cu mâna goală de acolo. Dar hai să începem cu începutul şi să vă arăt ce se afla în pachetul de la Elefant.

          Am ales să îmi iau „dacă aş rămâne” de Gayle Forman şi „Suflete pereche” de Cecelia Ahern pentru că, în primul rând erau la un preţ foarte bun pe site şi oricum se aflau pe wishlist-ul meu şi în al doilea rând pentru că ambele cărţi vor fii ecranizate anul acesta. „If I Stay” va apărea pe 22 august iar „Love, Rosie” („Suflete pereche”) pe 24 octombrie, ambele anul acesta. Astfel încât mi-am zis că ar trebui să le citesc îninte de a vedea filmele, în plus, simt nevoia de a citi mai multe cărţi contemporane şi cred că acestea sunt bune pentru început.
          Acum să trecem la cărţile din Librăria Albastră.

         

          Am întrat în librărie, cam micuţă ce-i drept, dar ştiţi cum se spune, esenţele tari se ţin în sticluţe mici. Iniţial mi-am spus că intru să mă uit, să văd şi eu cum este, să mai casc şi eu ochii, lucruri normale pe care orice om le face într-un magazin. Evident, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. 

          Am ajuns acolo şi am început să mă uit la cărţile de pe rafturi şi am ajuns la „Cartea interzisă” de Sophie Audouin-Mamikonian (ce nume ciudat şi complicat) şi trebuie să vă spun că este o carte foarte mare de dimenfiunea celor scrise de Cassandra Clare şi are 520 de pagini. Prima mea impresie a fost că este o carte ilustrată, dar totuşi, aşa de mare? Am pus mâna pe ea, am luat-o de pe raft şi am răsfoit-o. Surpriză – erau cuvinte înăuntru. O întorc să mă uit cât costă. Şoc – 5 lei! Mă întorc nedumerită către prietena mea cu care eram în librărie şi o pun şi pe ea să se uite la preţ. Vede şi ea acelaşi lucru. Mă duc la vânzătoare şi o întreb: „Nu vă supăraţi, preţul acestei cărţi este pe bune?”, îmi răsăunde: „Da, bineînţeles. De ce?”
          De cee? Am rămas şocată. Se pare că respectiva carte este dintr-o serie cu alte 4-5 volume care se numeşte „Tara Duncan”. Volumul din mâna mea era al doilea. Îl caut pe primul şi constat că nu este. O rog şi pe vânzătoare să se uite pentru mine şi îmi spune că, într-adevăr primul volum nu mai era, dar dacă doresc poate să facă o comandă ca să i-o aducă. Îi spun că ar fii foarte drăguţ dacă ar face asta.
          Totuşi, nu am putut pleca cu mâna goală de acolo şi am luat volumul 2. Şi pentru că am cumpărat o carte aveam posibilitatea să îmi aleg încă o carte dintr-un coş. Nu vă închipuiţi că erau cine ştie ce cărţi pe acolo. Erau majoritatea cărţi de la BRAVO care nu au fost vândute şi alte cărţi cu subiect neinteresant. 
          Am găsit până la urmă o carte care mi-am zis că ar fii drăguţă şi am luat-o, până la urmă o carte gratis este o carte gratis. Aceasta este „Vraja fatală” de Cliff McNish şi este primul volum dintr-o trilogie. Subiectul este unul foarte slăbuţ, fiind o carte de gimnaziu (+10 ani) dar dacă a fost gratis am zis că nu face rău să o am în bibliotecă. Când am ajuns acasă am studiat puţin cărţile pe care le-am luat şi am descoperit un lucru foarte drăguţ. Cliff McNish a scris această trilogie special pentru fetiţa lui care poartă numele eroinei. Chestia asta mi se pare atât de tare încât parcă mă face să vreau mai tare să o citesc, după aceea m-a dus la tatăl meu şi i-am făcut morală că de ce nu a scris şi el o carte pentru mine unde eroina să îmi poartă numele! 
          Iar mi-am depăşit media şi luna asta pentru că trebuie să îmi mai ajungă alte 3 cărţi acasă, nu vă spun încă ce cărţi, poate veţi vedea pe blog, dacă nu, sigur pe facebook. Dar da, au trecut doar 2 săptămâni din mai şi deja sunt 4 cărţi noi în bibliotecă, în curând 7. În încheiere vă las o „poză de grup”. Kisses

10 gânduri despre “Book Haul 1.0

  1. Ai dat-o e romance :)) , las ca e bine. Ce groasa e Tara Duncan si numa 5 lei??? Foarte tare.. Vreau sa te rog ceva 😀 daca vrei .. poti face o postare in care sa scrii ce filme/seriale s-au facut dupa carti? Ca sincer nu as vrea sa mai fac greseala sa vad filmul si dupa sa aflu ca este si carte :)))

    Apreciază

  2. Sigur ca da. Chiar ma gandeam cam despre ce sa mai postez pentru ca incerc sa fiu cat mai activa pe blog. O sa imi fac si eu temele pe net pentru subiectul asta ca sa nu induc lumea in eroare. O sa postez probabil in seara asta sau maine.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.