Keri Smith

Keri Smith este ilustratoarea și autoarea unori cărți interactive de creativitate care provoacă cititorii să iasă din zona de automatisme cotidiene și să privească lumea din unghiuri noi.
Cărțile ei au la bază conceptul de învățare prin acțiune și interactivitate și sunt folosite în școli din toată lumea pentru a încuraja metodele inovatoare de creație și explorare.
Keri Smith este agenda unei organnizații secrete, a cărei misiune este să reanime viața cotidiană și să conteste orice stare de fapt. Își desfășoară ”cercetarea” sus în copaci, observând lumea și luând notițe. Cu tot ce găsește face cărți și obiecte de artă conceptuală.

Sursă: kerismith.ro
          Ador această idee de a creea o carte pentru a da posibilitatea altor oameni de a creea la rândul lor prin intermediul acesteia. Asta da modalitate de a-ti lăsa amprenta pe lumea asta!
          Știam de mult de Keri Smith și de cărțile ei și nu pot să am decât admirație pentru aceasta și munca ei, așa că, evident, am fost mai mult decât încântată atunci când m-au contactat cei de la Editura Paralela 45 pentru a-mi oferi cărțile acesteia.
          Eu, prin felul meu de a fi, mă consider o persoană artistică având deseori contact cu lumea artelor de-a lungul acestor 21 de ani. Am făcut tot felul de lucruri din sfera asta, dar niciodată ceva ce să creez eu. Mereu am recreat ideile altora, fie prin dans, actorie etc. Consider că autoarea de față mă poate ajuta să îmi explorez și această parte, să văd ce poate genera mintea mea, imaginația mea, atunci când este pusă la treabă.
          Keri Smith cred că este o autoare pentru toate vârstele. În primul rând, cărțile ei sunt excelente pentru copii pentru că, evident, creativitatea lor este pusă la încercare și își pot da frâu liber imaginației. Mi se pare extraordinar ca unui copil să-i poată fi oferit acest lucru. Este esențial pentru dezvoltarea lui (și acum vorbeste absolventa de psihologie din mine).
          Dar, cum spuneam, acest gen de cărți nu este benefic doar pentru copii, ci și pentru adulți tineri, așa ca mine, care vor să fie iar copii, pentru adulții care vor să se relaxeze și să iasă din cotidian și de ce nu, pentru cei în vârstă, pun pariu că ar putea spune niște povești minunate cu ajutorul cărților. Să nu mai spun că mi se pare de-a dreptul minunat dacă aș asista la o astfel de activitate între un copil și părinții lui. Eu clar aș face asta!
          Am decis să fac o pagina specială pe blog pentru aceste cărți pentru că, așa cum spuneam pe facebook, nu pot să mă rezum doar la o recenzie/carte și atât. Cărțile astea merită mult mai mult și chiar dacă stau praf la capitolul desen, nu ca restul persoanelor la care m-am mai uitat pe YouTube (am încetat să mai fac asta pentru că mă înhibau filmulețele:)) ) tot vreau să împărtășesc creațiile mele cu voi. Până la urmă nu contează ce faci, cum desenzi, daca ideea ta este mai bună decât a altuia; tot ceea ce contează este să te relaxezi, să faci primul lucru ce îți trece prin minte și mai important decât toate, să te distrezi în timp ce completezi cărțile.
          Voi afisă fiecare link legat de progresul meu aici pentru a vă fi ușor să le găsiți. Sub link-urile postărilor veți putea găsi câte un banner cu trimitere (în josul pozelor) către site-ul kerismith.ro pentru a afla mai multe despre fiecare carte în parte.

          Nu uitați să vizitați și pagina editurii și  ”Jurnalul meu trăsnit” unde puteți vedea ce a produs și imaginația altor oameni.

Jurnalul meu trăsnit
Jurnalul meu trăsnit pentru vacanță

 

Termină această carte
Aceasta nu este o carte
Cum să fii un eplorator al lumii în care trăiești

 

Lumea imaginată de…
Manualul accidentelor și greșelilor