Recenzie: Ultimul avanpost Vol. 2: Vânătoarea de Lavinia Călina

Descriere

       Pentru fosta prințesă Diane, viața a luat o întorsătură neașteptată. Ajunsă la Avanpost și implicată activ în misiuni aproape imposibile pentru oricine altcineva, dar nu și pentru Subiecți, ea află că diferențele dintre persoanele care conduc grupul de rebeli și cei din structura despotică a Regatului României par să nu fie atăt de mari. Dezamăgită de Eva, liderul E.S.C.U., și având alături câțiva prieteni devotați, Diane este hotărâtă să își urmeze propriile obiective: aflarea adevărului despre experimentele genetice la care a fost supusă în copilărie și răzbunarea față de Alex, fostul ei soț și unul dintre moștenitorii la tron.

       O poveste de dragoste dramatică, intrigi de palat ale unor minți diabolice, decizii radicale: vânătoarea a început! Poate Diane să supraviețuiască celei mai importante încercări, reîntoarcerea la ceea ce părea de mult timp uitat?

Recenzie – Sopiler Free

Am citit cartea acum ceva timp dar nu am găsit timp sau dispoziție ca să îi fac și recenzia. Aparent acum mi-au venit ambele. Am făcut recenzia și pentru primul volum. Mi-a plăcut foarte mult, dar fără doar și poate că ”Vânătoarea” l-a întrecut.

Fază foarte amuzantă (cel puțin pentru mine). Este o carte pe care voiam sa o citesc neapărat, mai ales după cum se terminase primul volum. O aveam în bibliotecă, dar surpriză! Nu eu am fost prima care a citit-o! Sunt mândră să spun că i-am transmis și prietenului meu virusul cărților Laviniei. Cred că în 4-5 zile a devorat ambele volume. Ca să nu mai spun că mă întrece grav la timpul care îi ia să citească o carte.
Game on, babe!

Lăsând la o parte glumițele, a fost o lectură minunată! Este genul de continuare pe care aș vrea să o aibă fiecare serie.
Lavinia Călina a continuat să mă impresioneze cu acest al doilea volum prin evoluția personajelor, acțiunea captivantă și suspansul continuu. Nu pot să mă satur de stilul în care scrie, face cartea să fie parcursă extraordinar de ușor, este inteligentă, știind când și unde este nevoie de un moment wow pentru a susține atenția cititorului și a-l face să se adâncească și mai mult în poveste.

În această continuare, Diane a fost recrutată de cei de la E.S.C.U. și efectuează misiuni pentru aceștia, evident, nu pentru că așa i-a venit ei, ci pentru că i-a fost promis că va fi ajutată în doborârea lui Alex. Având un spirit rebel îi este relativ greu să urmeze oridinele, mai ales că vin din partea Evei (liderul E.S.C.U.) care este o femeie foarte srictă și dintr-o bucată.
Relația ei cu Dan este în aer, nu își vorbesc și se vede de la o poștă că o afectează destul de mult. Este bine măcar că are câțiva prieteni la avanpost pe care se poate baza și cu care iși poate pune în aplicare propriile planuri.

Dacă în prima parte a primului volum Diane m-a enervat în majoritatea timpului, în această continuare m-a impresionat pe tot parcursul volumului. Așa cum mă așteptam, a avut o evoluție ușor de remarcat. În ”Vânătoarea” motivația ei principală este, tocmai, vânarea lui Alex ca, în final, să-l facă să plătească pentru tot ce a făcut.

Au fost câteva personaje care mi-au plăcut foarte mult, și anume:
Emil: Cred cu tărie că a fost personajul meu preferat. Mi-a plăcut la nebunie atitudinea lui și am râs cu mare poftă la câteva momente în care era implicat. Eu am văzut rolul lui ca fiind îngerul păzitor al Dianei pentru că o cam scoate din diferite situații.
Eva: Așa antipatică cum este ea, spre sfârșitul volumului a reușit să mă facă să o îndrăgesc. Veți vedea și voi de ce când o sa citiți cartea.
Elize: Nu știu de ce dar mi-am imaginat-o ca fiind fetița aia super haioasă cu care cred că aș fi super prietenă. N-a avut multe scene dar și alea pe care le-a avut mi-au plăcut foarte mult. Plus că am adorat și situația cu cățelușul! (din nou, veți înțelegeți când veți citi cartea)

Alex a rămas la fel de nesuferit, aproape că vreau să complotez cu Diane împotriva lui ca să scăpăm pentru totdeauna de mintea lui bolnavă. A ajuns lejer în top 3 personaje pe care le detest din toată inima.
Tema Subiecților este una foarte complexă că nici nu aș putea să o explic cum trebuie. M-a uimit imaginația și inteligența autoarei cu privire la acest aspect și când mai aflam câte ceva nou rămâneam din ce in ce mai mindfuck.
După cum se poate observa nu l-am prea menționat pe Dan. Asta pentru că, să zicem că nu a fost preferatul meu în volumul acesta. Este foarte nehotărât și cred că îi face mai mult rău Dianei. Și după cum s-a terminat, cred că sunt 2 direcții pe care ar putea ca el să le urmeze: ori lasă totul în spate și se concentreaza pe a construi ceva cu Diane, ori va fi mult prea afectat de evenimentele petrecute și o va lua pe arătură.

Au fost foarte multe întorsături de situație, așa cum ne-a obișnuit Lavinia încă din primul volum. Finalul este…ahh..nici nu pot să expun în cuvinte ce am putut simți în acel moment. Nu poți avea încredere în nimeni; cine te ajută de fapt nu te ajută și invers. Pe tot parcursul lecturii am stat mai mult în gardă ca să fiu pregătită de lovitura următoare. Evident că nu am putut să mă pregătesc pentru aproximativ 2 evenimente majore care m-au făcut să mă simt de parcă am fost lovită de un tren.

Lejer am acordat 5 stele volumului. Fără doar și poate a fost mult mai bun decăt primul și abia aștept continuarea.
Lavinia, sunt convinsă că voi avea nevoie de o recuperare intensă dupa ce voi citi volumul 3.               So hit me!

Keep reading,
Love S

 


3 gânduri despre “Recenzie: Ultimul avanpost Vol. 2: Vânătoarea de Lavinia Călina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.