Recenzie: De vorbă cu Emma de Vitali Cipileaga

934671Descriere

”Cine am fi noi fără dragoste? Cum ar fi dragostea fără noi? Într-o lume a iubirii și a poveștilor de viață, Emma, femeia rebelă și inocentă în același timp, caută răspunsuri la propriile întrebări. Să le găsească o ajută Greg, bărbatul creator și omul ei de încredere, alături de care trăiește bucurii și dezamăgiri, resimțite în dialoguri și reflecții.

Lângă el ea e caldă ca o ploaie de vară sau rece ca o bucată de gheață. Conflictul la hotar generează trăirile femeii – ale Emmei, și, implicit, ipostazele în care ea ripostează sau încheie armistiții. Sigur e una – nu există o altă cale de mijloc decât dragostea.

– Mă iubești?

– Mai mult decât vreodată.

– Și totuși pleci.

– Pentru că mă lași să fac asta.

Citind De vorbă cu Emma, trăiești împreună cu ea propria ta poveste de viață. Emma te provoacă să găsești calea spre sufletul tău și te cheamă într-o lume în care liniștea, nebunia și iubirea adevărată sunt un tot întreg. Fie că ești femeie și o înțelegi, fie că ești bărbat și cauți calea spre inima ei, ai nevoie de niște răspunsuri. Le găsești printre dialoguri și rânduri scrise de el sau trăite de ea.

Până la urmă Emma poți fi tu cu experiențele și poveștile tale de dragoste. Empatizând cu ea în anonimat vei ajunge să o lași să poarte și să consume câteva dintre zbuciumurile tale. La finalul acestei cărți vei îmbrățișa mai mult împăcarea cu tine însăți, te vei simți mai senină, mai pregătită să accepți, să înțelegi și să iubești. Vei fi gata să începi un nou capitol în viața ta. Pentru că temerile, trăirile și visurile Emmei sunt și ale tale. Iar dacă Emma le depășește, le vei depăși și tu.

Ia-ți o cafea fierbinte, așează-te în colțul tău de lume, lasă un oraș pustiu în spate, deschide cartea și stai de vorbă cu tine.”

Recenzie

Am citit această carte în doar câteva zile și am citit-o cu sufletul, pentru că nu există o altă modalitate de a o citi.

Volumul este structurat în cinci părți: apropierea, cunoașterea, conviețuirea, rătăcirea și împlinirea. Toate aceste părți surprind etapele prin care trece o relație. Îi avem în prim plan pe Emma și Greg ale căror dialoguri de la începutul fiecărui mini-capitol pornesc ideea de bază de la care pleacă acesta. 

Nu este o carte care are o acțiune ce te face să fii adâncit în cele 150 de pagini ale poveștii, nu acțiunea te captivează, ci cuvintele. Cuvinte care îți rămân întipărite în minte mult timp și la care revii de fiecare dată când simți că nu ma poți, când ai o zi proastă sau pur și simplu când simți nevoia să citești cuvintele cuiva pe care le-a scris cu suflet. 

Cam asta simt eu despre această carte.

O pot numi chiar o carte motivațională. 

La fel ca și Cronica unei despărțiri, este o carte foarte citabilă. Mi-a fost inutil să pun câte un semn în dreptul fiecărui paragraf care a trezit ceva în mine deoarece, aproape fiecare a făcut acest lucru. Cred că de când am răsfoit-o prima oară am simțit că așa se va întâmpla. 

Cuvintele mele sunt de prisos în ceea ce privește bucățica de suflet a lui Vitali Cipileaga transpusă în aceste pagini pentru că am impresia că nici cele mai pompoase cuvinte pe care le pot folosi nu pot face dreptate acestei cărți. 

Nu îmi revine decât să vă îndrum să dați un search pe Google și să citiți câteva paragrafe din carte pentru că sunt convinsă că numai atunci veți înțelege despre ce vorbesc.

Este o carte scrisă pentru toate categoriile de oameni, fie că ești într-o relație sau nu, că inima ți-a fost sfărâmată în urmă cu puțin timp, că ești încrezător în iubire sau nu…chiar nu contează. Și spun asta pentru că este imposibil să nu te regăsești în nici măcar două propoziții.

Pe Goodreads i-am acordat nu mai puțin de cinci stele și vă invit și pe voi să o cunoașteți pe Emma!

15590991_10208420098315204_7502480713473024813_o

Keep reading,

Love S


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.