The A to Z Bookish Survey

AtoZsurvey-1017x1024

Bună dragilor! Azi am dat de un un booktuber/blogger a.k.a. Daniel Afloarei și cum nu aveam ce sa fac la momentul respectiv am stat puțin pe profilul lui să mă uit la ce postează. Printre clipurile sale am găsit și un tag numit Autori de la A la Z și mi s-a părut foarte fun așa că am decis să îl preiau și eu.

Ce-i drept, mi-a luat ceva timp pentru a găsi tagul, asta pentru că nu se numea ”Autori de la A la Z” ci ”The A to Z Bookish Survey”. Este un detaliu mult prea lipsit de importanță, esențial este că am găsit cerințele în acest articol. Tagul este tradus din engleză, așa că literele nu se potrivesc fiecărui item în parte. Dar până la urmă, contează doar conținutul.

Fără alte introduceri, acesta este tagul!

A. Autorul de la care ai citit cele mai multe cărți.

Richelle Mead. Am citit de la ea 13 cărți (Seria ”Academia vampirilor” – 6 cărți; primele două romane grafice ale seriei cu același nume și primele 5 cărți din seria ”Bloodlines” ale căror recenzii le puteți găsi aici)

B. Cea mai bună continuare a unei serii (vol. 2).

Vânătoarea de Lavinia Călina. Țin minte că am fost extraordinar de entuziasmată după ce am citit această carte și a fost o continuare nemaipomenită pentru trilogia Ultimul avanpost.

C. Cartea pe care o citești în acest moment.

”Păpușile” de Cristina Nemerovschi. Abia aștept să o termin și să vă spun părerea mea despre aceasta. Hint: E de bine!

D. Băutura pe care o consumi cel mai des atunci când citești.

Pepsi…încă nu am reușit să mă las.

E. Carte în format fizic sau E-reader?

Prefer cărțile în format fizic din două motive: îmi place să dețin cărțile și să le expun în bibliotecă și eu nu pot să citesc în format electronic pentru că îmi obosesc foarte repede ochii, chiar dacă am ochelari ce sunt prevăzuți cu protecție.

F. Personajul fictiv cu care cel mai probabil ai fi fost împreună în liceu.

Îmi doresc din suflet să spun Gus din Sub aceeași stea sau Alex din Suflete pereche pentru că pur și simplu îi ador. Cu toate astea, din câte am observat de-a lungul timpului am fost mai mult cu tipi de genul bad boys și misterioși, așa că un răspuns realist ar fi (cât de realist) Christian Ozera din ”Academia vampirilor”.

G. Cartea căreia ești fericit(ă) că i-ai dat o șansă.

Voi merge cu Malad. În mod normal nu cred că aș fi citit această carte dacă nu mi-ar fi fost trimisă de cei de la Herg Benet pentru că nu este deloc genul meu. Dar spre surprinderea mea m-a impresionat într-un mod plăcut.

H. O carte pe care o consideri ca fiind precum un diamant ascuns ( ceva gen subevaluată).

Miss Peregrine. Spun asta deoarece, cu toate că în afară este foarte apreciată, am fost foarte surprinsă când am citit recenzii care spuneau că nu este cine știe ce. Iar în opinia mea a fost o lectură excelentă. Please give it a try!

I. Un moment important din viața ta de cititor.

Un moment foarte important a fost atunci când am primit prima mea bibliotecă în dar de la prietenii mei în ziua în care am împlinit 19 ani. Până atunci îmi țineam cărțile pe un raft sub televizor și unul micuț pe care îl aveam în biroul meu. Atunci când am primit biblioteca m-am simtiț cu adevarat cititoare!

J. Ultima carte pe care ai terminat-o.

Malad de Alexandru Voicescu

K. Gen(uri) de cărți pe care nu l-ai (le-ai) citi niciodată.

Hmm…nu prea știu ce să răspund aici. Dap, nu îmi vine nimic în minte pentru că de obicei nu prea zic ”nu” la chestii noi…

L. Cea mai lungă carte pe care ai citit-o.

Probabil că ”Zori de zi” de Stephenie Meyer. Sper că nu mă înșel.

M. Cel mai mare book hangover pe care l-ai avut după ce ai terminat o carte.

Cred că după ce am terminat ”Sub aceeași stea”. Țin minte că am stat ceva timp fără să mai citesc ceva…cred că și-a pus bine de tot amprenta asupra mea!

N. Numărul de biblioteci pe care le deții.

Ale mele personal sunt două. În total, în casă se află patru biblioteci. Aparent am moștenit treaba asta de la tatăl meu.

O. O carte pe care ai citit-o de mai multe ori. 

Primul volum din ”Twilight” (don’t hate!) și primul volum din ”Harry Potter”.

P. Locul preferat de citit.

În principiu prefer să citesc în pat sau în fotoliu lângă sobă pe timpul iernii. Dar nu am vreo problemă dacă citesc în mijlocele de transport în comun, de exemplu, sau chiar și în timp ce merg (am avut o perioadă când făceam frecvent treaba asta).

Q. Citat preferat.

Nu am un citat anume preferat, dar o să v-il prezint pe cel mai recent găsit (”Gustă din tot ce vezi în jur, lumea e doar un platou cu fructe.” Păpușile – Cristina Nemerovschi).

R. Un regret din punct de vedere al cititului.

Faptul că nu am început mai devreme să citesc. Abia pe la vreo 16 ani m-am apucat de citit.

S. Serii pe care le-ai început și pe care vrei să le termini (cu toate cărțile apărute).

Off..aici este ceva de scris. ”Instrumente mortale” și ”Dispozitive infernale” de Cassandra Clare, ”Bloodlines” de Richelle Mead, ”Grisha” de Leigh Bardugo, ”Delirium” de Lauren Oliver, ”Miss Peregrine” de Ransom Riggs. Recenziile pentru primele volume din seriile menționate le găsiți aici.

T. Trei cărți preferate.

 Sub aceeași stea, Suflete pereche și Miss Peregrine.

U. Un moment fangirl de care nu îți este rușine.

Să ne înțelegem, nu îmi este rușine cu nicio reacție de tip fangirl pe care o am, dar nu pot să uit cât de fericită și entuziasmată am fost când Adrian și Dydney s-au sărutat pentru prima oara în seria ”Bloodlines”. Nu mai știu exact în care volum s-a întâmplat asta și îmi este și puțin lene să caut 😀

V. O nouă apariție pentru care ești foarte nerăbdător (nerăbdătoare).

Ultimul avanpost #3 și Octopussy #3. Astea sunt primele cărți care mi-au venit în minte în momentul ăsta.

W. Cel mai prost obicei în materie de cărți.

 Recent am observat faptul că am început să citesc câteva cărți pe care le-am lăsat baltă. That’s not good!

X. Pornește de la primul raft al bibliotecii și alege cartea cu numărul 27. Ce carte este?

20160708_151050

Ca să vezi.. Recenzia o puteți găsi aici.

Y. Cea mai recentă achiziție literară.

Dacă vorbim despre ultimele cărți cumpărate de mine, atunci ne referim la 9 bucăți, dacă vreți să aflați care, apăsați aici. Dar dacă vorbim despre ultimele cărți care mi-au ajuns în bibliotecă, atunci este vorba despre colaborările cu Herg Benet și Paralela 45 (click pe edituri pentru a vedea ce cărți mi-au trimis).

 Z. Ultima carte care te-a ținut treaz(ă) până târziu în noapte.

Având în vedere că eu prefer să citesc seara, majoritatea cărților mă țin trează chiar și până dimineața. Ultima vinovată a fost ”Malad”.

Asta a fost, dragilor. Un tag destul de lung dar care a fost foarte fun. Vă sfătuiesc și pe voi să îl preluați, indiferent dacă aveți sau nu blog/canal de YouTube și nu uitați să vizitați și canalul de BookTube al lui Daniel. Full of great stuff!

 

Keep reading,

Love S


5 gânduri despre “The A to Z Bookish Survey

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.