Recenzie: Regatul Umbrelor de Leigh Bardugo

2594_0cbcf97c

Descriere

”Falia Umbrei, un ținut învăluit în beznă, populat de monștri, distruge treptat Ravka, o națiune altădată măreață.

Alina, o fată orfană, singuratică, descoperă că posedă o putere unică, ce o face să pătrundă în lumea elitei magice a regatului – Grisha. Ar putea ea să destrame vraja demonică a Faliei Umbrei, eliberându-și țara?

Întunecatul, o ființă cu o putere de seducție teribilă, este conducătorul Grishei. Dacă își va îndeplini destinul, Alina va fi nevoită să descopere cum să se folosească de harul său și cum să reziste atracției periculoase pe care o simte față de temutul stăpân.

     Însă în timp ce-și contemplă viitorul năucitor, Alina nu-l poate uita pe Mal, cel mai bun prieten al său din copilărie.”

     Recenzie

     Ei bine, s-a întâmplat ceva ciudat cu această carte, am citit-o în urmă cu aproape un an dar am uitat complet să îi fac și recenzia! Nu șiu ce se întâmpla în perioada respectivă, dacă eram ocupată, dacă aveam mai multe lucruri pe cap, cert este că în timp ce editam pagina cu recenzii nu reușeam să găsesc și această carte prin listă. Și am căutat și tot căutat, până am ajuns la concluzia că recenzia nu există!

     Acestea fiind spuse, m-am pus pe treabă!

     Mi-a plăcut foarte mult cartea. Sunt de părere că este un început perfect pentru trilogia ”Grisha”. Lumea construită de autoare este foarte complexă și cu personaje bine conturate. Este bine dozată așa încât, există o groază de acțiune dar când este nevoie sunt și momente mai relaxate ca să putem și noi, cititorii, să ne tragem sufletul.

     Mi-au plăcut foarte mult și personajele, cu toate că aștept ca Alina să mai evolueze în umătoarele volume pentru că există potențial în personajul ei. Ca în orice carte, avem personaje negative și pozitive. Pe unele dintre ele o să le iubiți, față de altele probabil că veți avea un sentiment de confuzie, iar aceste schimbări de dispoziție față de un anumit personaj mie mi se par delicioase și pentru mine cartea devine mai interesantă și mai palpitantă.

     Dacă vă puneți întrebarea ”ok..în cartea asta este doar acțiune și atât?”, ei bine nu! Stați liniștiți că se regăsește și doza de romantism pe acolo. Avem un triunghi amoros foarte interesant între Alina, Întunecatul și Mal. Mie mi-au plăcut foarte mult scenele din carte pe această temă. Vă spun sincer că la începutul cărții veți fi într-o tabără, dar spre final, sunt convinsă că vă veți schimba părerea. Este acolo o întorsătură de situație care m-a intrigat foarte tare, nu știam dacă să cred sau nu ceea ce citeam și evident că m-a făcut să vreau să continui trilogia.

     Acum am toate cele 3 volume în bibliotecă și imediat ce voi avea ocazia o sa le citesc pentru că sunt tare curioasă. Sunt conștientă că până la momentul ăsta aproape toată lumea a citit aceste cărți, dar totuși sunt curioasă și de părerea voastră despre acest prim volum.

 

Keep reading,

Love S


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.