12 Bookish Things About Me

          Hei guys! M-am tot uitat zilele astea pe youtube la fel de fel de booktube-eri care vorbeau despre fel de fel de chestii și am dat foarte des de filmulețe cu un topic comun și anume ”n bookish things about me”. Mi s-a părut foarte funny și drăguț.
           Așa că am zis că ar fi o idee bună să fac și eu o postare pe tema asta. 
     1. Ador mirosul cărților, noi sau vechi, nu contează. Încep să cred că am un fetish ciudat cu treaba asta.
     2. Acum un an cred, mi-am făcut un suport handmade unde îmi țin toate semnele de carte. Sunt foarte mândră de el și evident că îl țin la vedere să îl vadă toată lumea când intră în camera mea și se uită la bilbiotecă. Pentru a-l vedea puteți intra aici unde am făcut o postare despre obiectele din bibliotecă, în afară de cărți, evident.
     3. Detest dezordinea din bibliotecă. Aici, cum spune dragul meu prieten, cred ca este vorba de OCD! Dacă vine cineva la mine și vrea să se uite la o carte anume, îi voi înmâna eu carte respectivă și tot eu o voi pune la loc. Asta pentru că sunt sigură că persoana respectivă nu o va pune exact în locul de unde a venit. Call me weird… :))
     4. Chiar dacă am o listă de 2 km cu cărți de citit, asta nu mă împiedică să îmi iau cărți noi, sau să încep niște cărți pe care le am mai de curând față de altele.
     5. Prima carte citită de mine (la modul serios și care m-a făcut să mă apuc de citit) a fost Twilight, dar cred că deja nu mai este un secret.
     6. Înainte aveam o fixație de genul „dacă am început o carte trebuie musai să o și termin”. Ei bine s-au mai schimbat lucrurile. Dacă descopăr că nu prea îmi place, sau nu e chiar ceea ce mă așteptam nu am probleme să mă opresc din citit, Poate că nu este momentul potrivit pentru cartea respectivă, așa că o pun înapoi pe raft și mai încerc peste ceva timp.
     7. Ador să merg prin librării. Nu contează că nu cumpăr nimic. Doar să fiu acolo, printre cărți, să le răsfoiesc, să uit de mine acolo. Ca să nu mai spun că pierd o groază de timp și la raionul de papetărie…
     8. Cel mai bine și mai mult citesc seara. Nu am o problemă cu cititul ziua sau pe drum spre facultate în metrou. Dar seara e altceva, sunt mai liniștită și sunt mult mai atentă la ce citesc.
     9. Obișnuiam să citesc super repede o carte dar acum cred că m-am lenevit și am ajuns un slow reader. Înainte mă simțeam prost din cauza asta, nu mă mai simțeam cititoare dar cu timpul am trecut peste asta. Nu are nicio importanță ritmul în carte citesc, atâta timp cât citesc ceva!
     10. Nu e bine niciodată să intru într-o librărie cu mai mulți bani la mine…gen, banii de salariu. Been there, done that…
     11. Îmi place cum arată o carte hardcover dar prefer să citesc în formar paperback. Cartea este mai ușor de manevrat și parcă și pagina este altfel. Exemplu, cărțile de la editura Trei!
     12.  Nu pot să citesc în format electronic. Am încercat și pe telefon, și pe laptop, nu merge. Îmi obosesc ochii foarte tare. Și nici nu cred că mi-aș lua un e-reader. Prefer să citesc cartea fizic.
          Sunt curioasă să știu care sunt și obiceiurile voastre în materie de cărți. 🙂

Keep reading,
Love S

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.