The "Reminds me" Tag

     Hey guys!
     Am primit un tag de la Diana de pe ”Dreams Have Wings” (postarea ei o putei vedea aici) și am zis că dacă tot nu am ce face la ora asta, aș putea să onorez invitația chiar acum (bullshit, I’m supposed to be studying right now! But who cares…pff)

                                                                   Okay, tag-ul ăsta are câteva reguli, acestea fiind:

 • Amintește în articol persoana care te-a provocat la TAG. (well, deja am făcut asta 🙂 )
 • Pentru fiecare „amintire” propusă alege câte o carte citită și argumentează în câteva cuvinte.
 • Dacă nicio carte citită nu corespunde unei „amintiri”, poți alege una din cărțile pe care dorești să le citești, dar să precizezi acest aspect.
 • *Găsește alte 5 sau 10 „amintiri” (cât te ține inspirația; pot rămâne și aceleași).
 • Lipește eticheta pe alte 5 sau 10 blogguri (provoacă mai departe).     1. O carte care îți amintește de copilărie.
          Ușooor! ”Povești” de Hans Christian Andersen și ”Poveștile Fraților Grimm”. Nu citeam când eram mică, dar pentru un oarecare motiv, aceste două cărți m-au atras dintotdeauna! Le-am cititi și le-am răsfoit atât de mult încât acum arată de parcă ar fi trecut prin mâinile unui măcelar. Cu toate astea nu le-aș schimba niciodată pentru niște ediții mai noi. Acolo este copilăria mea.


   2. O carte care îți amintește de școală.

          ”Maitreyi” de Mircea Eliade. Este singua carte din tot liceul pe care ma citit-o, și culmea este că mi-a și plăcut. Plănuiesc să o recitesc candva pentru că m-a atras foarte mult povestea și mi-a plăcut mult și stilul de scriere al autorului.


   3. O carte care îți amintește de mâncare.

          Nu prea știu ce să răspund la itemul ăsta. Aș spune totuși seria ”Academia vampirilor” de Richelle Mead pentru că eram atât de obsedată de cărți încât le citeam și când mâncam și când mergeam pe stradă și la școală, nu conta.


   4. O carte care îți amintește de vacanță.

          Cred că o să merg aici cu volumul al 2-lea din seria ”Shadow Falls” de C.C. Hunter. Țin minte că abia așteptam să iasă următoarea parte și mi-am făcut precomandă chiar în perioada verii și am devorat-o efectiv în 2 zile! Mi-a plăcut foarte mult și îmi pare extraordinar de rău că nu au apărut și restul la noi. Probabil voi comanda toată seria în engleză pentru că vreau să o continui neapărat!


   5. O  carte care îți amintește de o carte.

          Mi s-a dus imediat gândul spre cartea lui John Green, ”Sub aceeași stea” unde se face mai mereu paralela cu ”O durere supremă”. Cât mi-aș fi dorit ca și acea carte să existe….probabil aș fi citit-o.


   6. O carte care îți amintește de sărbători.

          Aici am două opțiuni… Prima este Harry Potter, mi se par niște cărți potrivite de citit în perioada sărbătorilor. A doua alegere este ”Fulgi de iubire” de John Green, Maureen Johnson și Lauren Myracle. O carte pe care nu am citit-o încă, dar mereu spun că o voi citi de sărbători, tocmai pentru că aceasta cuprinde 3 povești în care acțiunea se desfăsoară în perioada sărbătorilor. Poate anul acesta mă țin de promisiune!

   7. O carte care îți amintește de o țară asiatică.
          Nu am citit vreo carte care să aibă acțiunea desfășurată într-o țară asiatică dar știu că personajul principal din ”Cinder” de Marissa Meyer are trăsături asiatice, așa că voi alege această carte. 🙂

   8. O carte carte îți amintește să iubești.
          Și aici am două alegeri, și anume, ”Sub aceeași stea” de John Green și ”Suflete pereche” de Cecelia Ahern. Aceste cărți sunt unele dintre preferatele mele. Au niște poveși minunate care mi-au ajuns la suflet fooarte ușor, mai ales prima menționată. Ca să înțelegeți puțin despre ce vorbesc vă invit să citiți această postare și veți afla ce însemnătate are pentru mine această carte.
          Cât despre a doua alegere, nu pot decât să spun că a fost kind of prima carte de dragoste pe care am citit-o ever, dar am terminat-o într-o zi și jumătate iar poveste mi-a plăcut maxim de mult! Plus că am plâns la sfârșit…de fericire.
   9. O carte care îți amintește că trebuie să faci o schimbare.
          Aici ar fi potrivită ”Arta simplității” de Dominique Loreau. Nu am reușit să o termin pe toată, dar, pe scurt, cam ce vrea să spună autoarea, este că nu îți trebuie 10000 de lucruri pentru a avea o viață bună. Sunt fel de fel de tips-uri despre cum să îți amenajezi casa, ce culori să folosești în camere și alte astfel de chestii. Oricum, nu mă văd făcâd o asemenea schimbare, mai ales aceea cu strictul necesar de obiecte pe care ar trebui să le ai în casă, față de toate nimicurile pe care le avem de fapt. Poate poate aș lua în considerare sfaturile pentru amenajare, dar cam atât.
   10. O carte care îți amintește de tine.
          Prietenul meu mă aseamănă foarte mult cu Hazel din carte lui Green, la comportament și modul de a fi, dar eu cred că mă regăsesc puțin și în personajul lui Cath din ”Fangirl” de Rainbow Rowell. Genul acela de fată liniștită și cu cărțile aproape de sufletul ei.
          Cam acesta a fost tagul. Mulțumesc frumos Dianei pentru invitație. Și eu, la rândul meu, vă invit pe voi să îl faceți, chit că aveți blog sau nu. Îmi puteți lăsa răspunsurile voastre în comentarii.
Keep reading,
Love S

5 gânduri despre “The "Reminds me" Tag

 1. Ce dragut!Imi place mult postarea si daca m-as gandi mult, as avea de zis ceva pentru fiecare carte,dar nu am de gand sa fac asta,pentru ca m-as lungi pre mult :))
  Pe scurt,vreau sa stii ca ai un blog minunat si imi plac foarte mult postarile tale. Desi nu te-am descoperit de mult timp,am observat ca avem aceleasi gusturi la carti si asta m-a facut sa te urmaresc in continuare. Ma bucur ca si tie ti-a placut Sub aceeasi stea si vreau sa spun ca m-a impresinaot foarte mult motivul pentru care esti atasata de aceasta carte(da,am citit si acea postare :)) ) Eu momentan citesc Orase de hartie si desi sunt inca la inceput, cred ca imi va placea la fel demult ca Sub aceeasi stea!
  Anyway…tine-o tot asa!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.