Recenzie: ”Silver Shadows” de Richelle Mead

Descriere

     Their world has been destroyed. Now Sydney and Adrian are struggling to pick up the pieces and find their way back to each other. But, first, they must survive.

     Sydney is trapped and sorrounded by enemies. Every day is a struggle to hold on to her identity and the memories of those she loves. Meanwhile, Adrian is told to forget Sydney, but he won’t give up hope – though old demons and temptations are beginning to taunt him.

      Their worst fears have become a chilling reality. Sydney and Adrian are facing their darkest hour yet…


    Recenzie – Spoiler Alert

       Am decis că nu are rost să fac și o recenzie „spoiler free” pentru că este deja al 5-lea volum din serie și îmi este imposibil să spun vreo vorbă despre acesta fără să nu dau de gol vreo întâmplare importantă din celelalte volume.

Încep prin a spune că acest volum mi-a plăcut extraordinar de mult. Toate personajele trec prin niște schimbări majore, mai ales Adrian și Sydney, este la început puțin mai greoi dar pe parcurs crește semnificativ ritmul acțiunii ca în final să avem parte de un sfârșit fericit, iar la finalul finalului o întorsătură de situație total surprinzătoare.

Cred că am mai spus-o și prin recenziile ultimelor două volume apărute, dar o mai spun încă o dată, Sydney a crescut nespus de mult în ochii mei. Cred că este personajul care evoluează cel mai mult într-o serie dintre toate cele citite de mine de până acum.

În acest volum avem ocazia să vedem adevărata față a alchimiștilor. Am citit cu greu paragrafele în care Sydney era supusă tuturor acelor metode bolnave pentru a fi ”reabilitată”. Încă o dată iese la suprafață talentul autoarei de a scrie în așa fel încât să te poți transpune în poveste.

Cu toate că am iubit-o pe protagonistă, recunosc faptul că în anumite situații mă scotea din sărite. Să explic! M-am bucurat foarte mult când a hotărât să ia situația în propriile mâini și să facă soluția pentru blocarea efectului tatuajelor alchimiștilor. A fost ok o dată, de două ori, dar era destul de logic și clar că dansul ăsta nu avea să dureze la nesfârșit și că la un moment dat urma să fie prinsă. Asta a fost previzibil.

Apar personaje noi cu care sper să mă reîntâlnesc și în ultimul volum, cum ar fi Duncan și Emma care au ajutat-o pe Sydney în continuu cu planul ei chiar dacă nu au avut niciodată vreo garanție că va funcționa.

Căsătorie?! La asta categoric nu mă așteptam, dar m-am bucurat ca un copil că s-a întâmplat.

Mi-a plăcut la nebunie planul de salvare al lui Adrian și Marcus, m-am bucurt tare mult că au făcut echipă. De asemenea, mi-a plăcut și toată aventura de care au parte Adrian și Sydney de când scapă de la centru și până ajung la loc sigur.

Alt lucru la care nu mă așteptam a fost întorsătura de situație de la final. Aproape că uitasem complet de Jill iar acum este răpită? Este clar că acolo e opera alchimiștilor având în vedere că le-au declarat razboi moroilor, iar acum Jill este avantajul lor.

Previziuni pentru ultima carte din serie? Muuultă acțiune! Rose și Dimitri! Badass Sydney!

Pe goodreads i-am oferit 5/5. Cum spuneam, mi-a plăcut fooarte mult!

 

Keep reading,
Love S

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.