I earned my books!

          Hello dragilor! Un mic update, recunosc, sunt puțin în sevraj de când am renunțat provizoriu la facebook dar mă ambiționez să rezist până vineri! În schimb, când renunți la o adicție o înlocuiești cu alta…În cazul meu YouTube. Cred că m-am uitat la toate tâmpeniile posibile și imposibile care există pe acolo!! Cam așa stau lucrurile până acum dar hai să vorbesc despre ce aveam de gând.

          Ok, fac această postare pentru a răspunde unei nemulțumiri venită din partea unei persoane care mi-a scris joi (înainte să termin cu facebook-ul) niște lucruri. Scriu abia acum pentru că m-a cam deranjat ce a avut să îmi spună și nu am vrut să răspund la nervi. Știu că nu sunt obligată să dau replică dar asta simt și chiar sper ca persoana respectivă să citească această postare, asta dacă nu mi-a dat unfollow. Nu vreau să îi dau numele persoanei pentru că nu mai vreau să îi acord și mai multă atenție.
          În urma recentelor postări de pe blog și facebook unde vă arătam ce cărți mi-am luat, asta pentru că am avut o comandă mai mare, plus noua bibliotecă cu toate cărțile aranjate, se pare că au provocat niște frustrări.
          Mi s-a spus că sunt foarte încrezută, că de ce mă laud eu cu toate cărțile pe care le am, că poate unii nu au bani să își cumpere atâtea cărți, că nu interesează pe nimeni postările și pozele mele și etc etc etc.
          O să încerc să răspund la fiecare ”acuzație” în parte.
          Nu cred că sunt încrezută și faptul că dintre toți oamenii pe care îi cunosc (personal/doar de pe facebook) ea este singura persoană care mi-a spus așa ceva, ar trebui să dea de gândit.
          De ce mă laud cu cărțile? Pentru că le iubesc și vreau să înpărtășesc entuziasmul și cu ceilalți.
          Știu că unii oameni nu au bani pentru cărți dar eu nu le-am furat pe ale mele! Când eram mai mică și depindeam mult mai mult de părinți, îmi dădeau o sumă mică pe lună cu care îmi luam o carte sau două, după aceea, cu banii de buzunar primiți de la ei, bani care nu veneau zilnic și suma fiind de maxim 5-7 lei, preferam să îmi iau doar un covrig pe care să îl mănânc în cele 6-7 ore petrecute la școală și pe restul să îi economisesc pentru ca la sfârșitul lunii să îmi iau mai multe cărți. Apoi m-am angajat în vară, și după ce că trebuia să economisesc bani ca să îmi iau laptop (nevoie la care părinții nu au contribuit pentru că au și ei cheltuielile lor și datoriile lor de care să își facă griji) mai găseam să mai pun ceva și pentru cărți. O altă metodă a fost să schimb cărți, lucru pe care îl poate face oricine. Câteodată nici nu a trebuit să renunț la o carte dragă mie, ci doar am pus o listă cu cărți mai vechi sau de la jurnale pe care le-a cumpărat tatăl meu și pe care le-a citit deja și se găsea să fie măcar o persoană interesată. 
          În concluzie, în majoritatea cazului am muncit pentru cărțile pe care le dețin, iar dacă nu am avut bani am găsit o modalitate pentru a îmi mări biblioteca! Ca să nu mai spun că toate concursurile pe care le-am organizat până acum au fost făcute pe umerii mei, fără sponsori!
          Și nu în ultimul rând, faptul că recent am făcut 400 de like-uri pe pagină, un număr insignifiant pe lângă alte bloguri de același profil dar de care sunt extraordinar de mândră și recunoscătoare, plus vreo 80 de persoane pe blog, înseamnă că mă citește ceva lume.
          Te sfătuiesc, dragă persoană, ca următoarea oară când te deranjează ceva, o postare, o poză, un text random, să dai scroll și să treci peste asta. Mă întreb, când te uiți la book haul-uri sau videoclipuri de genul bookshelf tour ale booktuberilor din străinătate, oare le dai mesaj privat să le spui că sunt ipocriți?
          Gata! Mi-am luat apăsarea de pe inimă. Am spus ce am avut de spus. 
          Dragi bloggeri, ați pățit și voi întâmplări de acest gen?
Keep reading,
Love S
          

Un gând despre “I earned my books!

  1. Știu că i s-a mai întâmplat cuiva să-i spună cineva că se dă mare cu cărțile, ceea ce mi se pare atât penibil, cât și amuzant (din partea persoanei care se plânge). Cum ai spus și tu… atâta timp cât cărțile au fost cumpărate cu bani munciți, câștigați cinstit de ce să comentezi? Adică ce-a făcut persoana asta a fost cumva aproape să-ți ceară socoteală pentru cum îți cheltuiești tu banii, cel puțin așa văd eu lucrurile.
    Și mna, e un blog de cărți… Nu pui doar recenzii și noi apariții. Uite, poate eu sunt interesată de părerea ta despre o carte, dar cum știu dacă ai cartea aia? Așa că asta este o modalitate ca să aflăm noi, cititorii tăi, ce cărți ai și eventual, dacă dorim să-ți cerem o opinie, o recenzie, ceva, după ce termini cartea.
    Mi-a plăcut comentariul tău cu book hauls și bookshelf tours :)) La ce am văzut eu la unii… Să mor de invidie, nu alta :)) (dar o invidie d-aia bună, dacă știi ce zic :)) )

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.