Insurgent The Movie!

     După cum probabil știți, vinerea aceasta a avut loc premiera filmului Insurgent, partea a doua din Divergent.
     Din păcate nu am ajuns vineri dar am avut ocazia să mă duc ieri seară să îl văd.
   
     Spoiler Free
   
     În primul rând ar trebui să menționez că acest review îl fac pentru cei ce au citit măcar prima și a doua carte și au văzut Divergent, altfel aș putea să dau ceva spoilere pentru primul volum.
     Ok! Recunosc că am ieșit puțin confuză de la film. Insurgent are un producător diferit față de cel pe care l-a avut Divergent și tind să cred că și-a luat puțin mai multă libertate de a schimba niște chestii pe ici pe colo. Unele schimbări mi-au plăcut și m-au deranjat, insă au fost câteva detalii care în carte mi s-au părut kind of important pe care nu le-am văzut în film.
     N-am avut vreo problema cu prestația actorilor. Toți au fost foarte buni. Mi-a plăcut foarte foarte mult Peter! Chiar dacă era o scenă mai tensionată, când apărea el era imposibil să nu zâmbesc sau chiar să râd la replicile lui pline de sarcasm.
     Am avut o mică problemă cu ochelarii (pentru că DA, filmul este 3D) pentru că încețoșau foarte mult imaginea și nu am putut să văd unele scene care se petreceau în timpul nopții, mai ales că nu aveam nici ochelarii de vedere puși. Aparent nu este așa de ”mișto” să porți ochelari!
     Bănuiesc că îl voi vedea încă o dată când va apărea pe DVD. În opinia mea, Divergent a fost mai bun. Cred că au ”abuzat” foarte mult de tehnologie în această parte. I-aș da pe IMDB nota 7 din 10. Nu a fost urât, m-am simțit bine la film, dar din când în când îmi săreau în față diferențele dintre ceea ce vedeam și ceea ce am citit.

     Spoiler Alert

     Acum să vorbesc mai în detaliu despre film.
     Primul lucru care îmi vine acum în minte este că Evelyn arăta de parcă era sora lui Four, nu mama lui. Foarte creepy mi s-a părut scena în care îi apare lui Tris în vis ca să îl privească pe Four dormind.
     Spuneam la început că s-au produs ceva schimbări în acest film. Una din ele este evident acea cutie în care se afla mesajul lui Edith Prior. Chestia asta nu m-a deranjat, mi s-a părut un lucru ingenios și nu a făcut decât să facă acțiunea mai interesantă. Simulările mi-au plăcut foarte mult, la fel ca și în Diverget.
     Nu l-am văzut pe Marcus decât la început și pe la sfârșit. Asta  m-a deranjat puțin pentru că în carte Tris lucra cu el fără să știe Four și asta aduce puțină intrigă în poveste. La fel cum m-a deranjat și faptul că Tris a tras cu arma. Ea avea stres post-traumatic din cauza faptului că ea l-a împușcat pe Will. Mi s-a părut că merita ceva atenție în film, mai ales că a fost arătată foarte puțin relația dintre ea si Christina după ce află ce a făcut. Aceste părți din poveste m-au făcut să îmi placă așa de mult cartea și am fost puțin dezamăgită că nu le-am făzut în film.
     Ok, sfârșitul! Am avut mai multe probleme cu sfârșitul! Acolo am început să devin confuză. Vedem cum mesajul din partea fondatorilor orașului este difuzat în toate facțiunile, Jeanine încearcă să ascundă cutia, gașca lui Evelyn îi salvează pe Tris și Four și îi capturează pe Jeanine și Caleb, apoi toate facțiunile dau buzna să iasă dincolo de îngrăditura care acum este ridicată.
     Atunci eram ceva de genul WTF!!! Ce s-a întâmplat cu auto-proclamarea lui Evelyn ca și conducător?! Ce s-a întâmplat cu închiderea lui Tris și Christina și toți cei care au ajutat-o?!
     Să zicem că toate celelalte lucruri schimbate nu m-au deranjat foarte tare. Dar mă așteptam ca măcar sfârșitul să fie precum în carte. Știu că de fiecare dată când mă duc să văd un film adaptat după o carte nu trebuie să am așteptări prea mari pentru că, inevitabil vor exista schimbări. Știam după ce am văzut trailerele că s-ar putea să nu îmi placă anumite lucruri.
     Dar asta este. Sper ca Allegiant să fie mai bun. Poate se vor face 2 părți și asta ar fi super pentru că în prezent sunt pe la jumătatea volumului și este ceva acțiune care merită să prindă viată pe marele ecran.
     Voi ați fost la film? V-a plăcut?

Keep reading,
Love S

   


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.