Recenzie: "Octopussy" de Cristina Boncea

          Am renunțat de această dată la a mai scrie sumarul acestei cărți (oricum puteți să căutați pur și simplu) deoarece cred că este genul de lectură pentru care nu ai nevoie să știi nimic. Evident că numele este unul intrigant și te face să afli despre ce mama naibii este vorba, cel puțin cam asta a fost reacția pe care am avut-o eu când am văzut coperta, înainte de a citi ceva despre ea.
          Descrierea totuși îți dă niște semnale de alarmă, la mine sunând ceva de genul ”Ăsta clar nu este genul tău de lectură și s-ar putea sa nu îți placă”. Cu toate astea, partea cu secretele m-a făcut curioasă.
          Cartea aceasta, din câte am observat, pentru unele persoane a avut un impact foarte negativ, făcându-le ca la rândul lor să transmită celorlalți o părere negativă, agresivă chiar. Mulți s-au luat de idee și de faptul că este strigător la cer ca un copil de 16 ani să scrie astfel de lucruri. Eu merg pe alt principiu!
      
          Nu judecați ideea ci modul în care vă este servită!

          Nu sunt ipocrită și recunosc că în prima parte a romanului îmi era greu să continui pentru că nu înțelegeam foarte bine ce se întâmpla, eram și puțin confuză din cauza faptului că se trecea dintr-o perspectivă narativă în alta, dar pe mai departe am descoperit că acest lucru era benefic și necesar.
          Pe la jumătatea lecturii au început ca lucrurile să aibă ceva sens și chiar m-a făcut curioasă să o termin mai repede să văd despre ce era vorba până la urmă. Și mare mi-a fost mirarea când la sfărșit lucrurile chiar sau legat.
          Cred că motivele pentru care cineva nu ar putea citi cartea sau care ar putea să o îndepărteze sunt scenele de sex și limbajul licențios. Dar hai să fim serioși, dăm de aceste lucruri pe la toate colțurile. Poate că avem printre prieteni niște persoane care folosesc acest gen de limbaj și poate sunt și nimfomane. Deja nu prea mai sunt (sau nu ar mai trebui sa fie) niste subiecte tabu.        

          Într-adevar, nu este o carte pentru oricine. Dacă ești un ”încuiat” care nu acceptă decât ceea ce ”se cuvine” probabil că nu este o lectură potrivită pentru tine. În schimb, dacă ești o persoană cu deschidere la nou, ciudat și intrigant, s-ar putea să îți placă. Eu personal nu m-am așteptat nici măcar o secundă să îmi placă, sau să o găsesc în vreun fel interesantă.
          Ca să închei, spun doar că m-a surprins placut și că aștept să văd ce mai poate crea aceasta minte tânără a Cristinei. Am încercat să îmi spun părerea, dar în același timp să nu dezvălui nimic din carte pentru că, așa cum am spus la început, este genul de roman în care trebuie ”să sari în gol” fără echipament de protecție.
          Aștept păreri și din partea celor care au citit-o sau care au în plan să o citească. Ce credeți despre acest debut?


Un gând despre “Recenzie: "Octopussy" de Cristina Boncea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.