Recenzie: ”Provocarea” vol 1 de Simona Stoica

     Descriere

     ”În străvechea cetate din Heaven, Rephelimii, un grup de asasini conduși și instruiți de Azazeal Vellenhall, încearcă să împiedice declanșarea unui război cu Cele Zece Orori. Jack Harper, liderul lor, este trimis dincolo de Voal, pentru a o găsi pe nepoata lui Azazeal – tânăra Desiree, cea de a Treia Cheie a Heavenului. Însă când descoperă misterele care înconjoară conacul Wolfmaner și cine este răspunzător pentru crimele săvârșite în urmă cu 150 de ani, Desiree refuză să își accepte moștenirea și să înfrunte trecutul. Jack nu are de gând să renunțe și ar face orice ca să salveze Heavenul. Îi va câștiga încrederea, o va minți și o va seduce pentru a-și îndeplini misiunea.”


     Recenzie – Spoiler Free

     Nu voi discuta mult la această parte pentru că vreau neapărat să vorbesc despre detaliile poveștii. Tot ce trebuie să știți este că nu vă veți plictisi în timp ce veți citi această carte!
     Are tot ce îi trebuie! Personaje bine conturate, mister cât cuprinde care te roade până la sfârșitul cărții, băiatul rău (sau poate nu, încă nu știu ce fel de băiat este acest Jack Harper) pe care urăști că îl iubești, o lume nouă și fascinantă plină de surprize la fiecare pagină și acțiunea care este pur și simplu minunată. Totul este dinamic, aflii pe parcurs lucruri pe care cu câteva pagini în urmă nici nu te gândeai să le iei în considerare.
     Am catalogat-o pe Simona Stoica un fel de Cassandra Clare a noastră, a românilor. De ce? Imaginația ei a conturat o lume cu totul nouă, luată de la zero și care abia ce a fost puțin prezentată în acest prim volum, și deja nu pot să mai aștept să aflu și mai multe. Are o viziune unică și autentică. Cred că și-a făcut un debut excelent cu această carte!
     Voi, cei care nu ași citit cartea, vă dau un sfat înainte să părăsiți această postare: îndrazniți să acceptați Provocarea și aveți grijă în cine vă încredeți!

     Discuție – Spoile Alert

     Ok. Minunată carte! Multe întorsături de situație și multe secrete dezvăluite. De acțiune ce să mai zic…Nu știu cum a reușit Simona să țină pasul cu tot ce a creat, pentru că la un moment dat eu mă pierdeam în detalii.
     Totul foarte detaliat, mai ales locurile, și aici vorbesc despre conacul Wolfmaner. A făcut în așa fel încât a reușit să ma facă să pot vizualiza în fața ochilor toate camerele și întâmplările, și recunoasc faptul că de câteva ori m-am rătăcit în cap prin conac.
     Să spun câteva vorbe și despre personaje.

     Desiree: Personaj puternic. Recunosc că eram puțin frustrată în momentele în care făcea ceva nesăbuit, cum ar fi, ia să vedem, să se îndepărteze mereu de prietenii ei într-un conac vechi de 150 de ani cu vreo 200 de camere. Da, a fost frustrant. Probabil că dacă nu era Jack era de mult pierdută, poate chiar și pierdută pe Lumea de Apoi. Este genul de personaj cu o personalitate puternică.

     Jack Harper: My guilty pleasure!  Este al naibii de misterios, până acum nu am reușit să îl descos cum trebuie în acest prim volum dar abia aștept să aflu mai multe despre el în volumul al doilea. Este clar că o să fie ceva romantic între cei doi protagoniști. Întrebarea mea este dacă o să fie real sau o să fie doar o încercare de-a lui Jack pentru a o face pe  Desiree să facă ceea ce vrea el. Sau, o altă teorie este că el o va manipula, dar cu timpul o să dezvolte sentimente reale pentru ea, dar s-ar putea să fie prea târziu atunci.

     Viola: Pentru mine, Viola a fost o fost o surpriză pe jumătate. Mi-am dat seama la un moment dat, după comportamentul pe care îl avea, că ceva este în neregulă cu ea, că ascunde ceva. Era exact ca vulpea care este șireată și deșteaptă și care așteaptă momentul potrivit pentru a acționa. Dar, a fost o surpriză de proporții când am aflat că este de fapt cea de-a 3-a fiică a soților Rockner. Asta a fost pur și simplu mind-blowing și nu m-am așteptat deloc la asta.

     Despre aceste trei personaje voiam să vorbesc în mod special. Când citeam scene în care era implicat și Azazeal nu puteam să nu mă gândesc la Azazeal din ”Supernatural”, îmi era pur și simplu imposibil.
   
     Cartea asta merită citită cu siguranță. Nu știu cum să vă conving mai bine de atât. Am fost atât de entuziasmată să vă vorbesc despre carte încât toate cândurile mele s-au dus în 1000 de părți ca la sfârșit să se amestece.
     Pe Goodreads i-am dat 4/5 pentru că (și asta nu este o critică negativă ci doar o părere) s-a stat foarte mult în conac, chiar dacă a fost o tonă de acțiune. Totuși simțeam puțin nevoia de o schimbare de decor, așa că m-am bucurat când au  mai urmat scene din magazinul Mirandei și cele în care apărea Azazeal.
     Mă bucur că în sfârșit scriitorii de la noi din țară abordează aceste genuri noi, și cred că sunt aproape sigură că am zis asta și în recenzia pentru ”Ultimul avanpost” al Laviniei Călina. Atât de fericită sunt în legătură cu această schimbare.
     Concluzia este că abia aștept să pun mâna pe volumul al doilea pentru că simt că acesta a fost doar o mică introducere și că acțiunea adevărată abia urmează. Până la urmă nu am aflat nimic despre Cele Zece Orori, sau despre aceste Chei ale Heavenului. Vreau să știu mai multe ASAP!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.