Recenzie: ”Playlist pentru Nick și Norah” de Rachel Cohn & David Levithan

     Descriere

     ”Pe locuri, fiți gata, start:
      Norah și Nick sunt pregătiți să-și asume riscurile unui salt în necunoscut.

      O poveste lungă cât o noapte newyorkeză despre un băiat și o fată care ajung, prin forța destinului și a muzicii, parteneri într-o sumedenie de aventuri amuzante. Cei doi se descoperă unul pe altul după ce Nick o roagă pe Norah, la finalul unui concert dintr-un club, să fie prietena lui…pentru doar cinci minute.

      O întâlnire între două lumi aparent diferite, cu excepția pasiunii pentru muzică: Norah e fiica rebelă a unui mare producător muzical, Nick e basist și compozitor într-o trupă de queercore. Întâmplarea face ca amândoi să aibă inima frântă după eșecuri în dragoste.”


      Recenzie – Spoiler Free

      Am terminat cartea asta fix acum 5 minute (la momentul redactării aceste propoziții, evident) și nu am putut aștepta până maine, când poate o să fiu mai odihnită să îi fac o recenzie. A fost o carte drăgălașă, genul de lectură bună de savurat vara.

      În carte este vorba, după cum v-ați dat seama din descrierea de mai sus, despre Nick si Norah care au în comun 4 lucruri: pasiunea pentru muzică, o inimă frântă, o fată pe nume Tris și evident, litera ”N”.
      Nick tocmai a ieșit dintr-o relație de 6 luni cu fata visurilor oricărui băiat. Tris, tipa care arată bine, populară, provocatoare, genul de fată care se pricepe cel mai bine la frânt inimi.
      Cu Norah a fost mult mai serioasă treaba. Tal a fost primul băiat și bărbat din viața ei, băiatul cu care a avut o relație de ceva ani, pentru care a renunțat la Brown și cu care era gata gata să plece pe un alt continent.
      Într-o seară, soarta are alte planuri pentru ei și îi aduce față în față la un concert unde cântă Nick împreună cu trupa lui. În peisaj apare Tris, fosta iubită a lui Nick și ca prin coincidență, un fel de frenemies (friends-enemies) cu Norah. Amândoi încearcă să o evite iar când Nick îi cere lui Norah să fie iubita lui pentru 5 minute aceasta acceptă.
      Și atât le-a fost! Amândoi simt că este o scânteie între ei și vor să afle cât mai multe unul despre celălalt și asta îi aduce inevitabil într-o aventură care ține toată noaptea de sâmbătă spre duminică.
     
      A fost o carte foarte funny, plină de momente bune. Personaje și dialoguri excelente. Momente care nu m-au plictisit nici măcar pentru o clipă. Doar dacă aș fi avut mai mult timp la dispoziție, ca de obicei, principala mea problemă.
      Nu intru mai mult în detalii, vă las să descoperiți această poveste singuri, așa cum am făcut-o și eu.
      Pe Goodreads i-am dat 3.5/5 (4) pentru simplul motiv că a fost drăguță, dar nu extraordinară încât să zic ”wow ce carte excelentă”.
      Voți ați citit cartea sau plănuiți să o citiți?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.