The "Asking Books" Tag

          
          Hei guys!! Ştiu că nu am mai postat de o eternitate dar cu munca am avut numai de furcă şi vin acasă obosită, dupa spun că o să postez în weekend dar nu ştiu ce se întâmplă de imi vine să dorm toată ziua :)) Din fericire, marti mă întorc la facultate şi o să am un program mai scurt la muncă aşa că sper ca lucrurile să se schimbe de acum înainte.
          Am rămas puţin în urmă cu postările pentru că am de făcut 2 tag-uri, o recenzie şi părerea pe care am promis-o, şi anume, transformarea seriei „The Mortal Instruments” de Cassandra Clare în serial. 
          Am decis să încep cu tag-ul super-extra-mega lung – The Asking Book Tag pe care l-am primit de la cine altcineva decat Cristina de la Healthy Reading.

Regulile sunt următoarele:
1. Încorporați imaginea în postarea voastră!
2. Reveniți pe blog și, într-un comentariu la această postare, lăsați-mi link-ul cu postarea completă. AICI!
3. Dați tag-ul mai departe!
4. Nu răspundeți pompos/protocolar/încurcat :)) 


     1. Cartea/poveştile preferate din copilărie?
         
Ţin minte că aveam (şi încă am) 2 cărţi cu poveştile lui Hans Christian Adersen şi cele ale fraţilor Grimm. Îmi plăceau foarte mult şi le citeam aproape în fiecare zi.


     2. Ce citeşti acum?
          „Regatul Umbrelor” de Leigh Bardugo. Şi îmi place de mor doar că nu am atât de mult timp pe cât mi-as dori ca să o citesc.       


     3. Ce carte vrei să cumperi, dar aştepţi o reducere masivă?
          „Oameni, îngeri şi demoni” de Lina Moacă. Cum am citit descrierea acestei cărţi am spus „trebuie sa fie a mea”. Numai că atunci când am căutat-o pe elefant am descoperit ca este 40 de lei si in medie nu dau mai mult de 25 de lei pe o carte. Asa ca presimt ca o sa astept să vină Black Friday.


     4. Obiceiuri rele în ceea ce priveşte cărţile?
          Presimt că o să primesc muuultă morală pentru treaba asta, dar, am un prost obicei de a citi ultimele pagini ale unei cărţi, nu în totalitate, citesc aşa printre rânduri. Dar da..ăsta este obiceiul mei prost 😀 


     5. Ce carte aştepţi să citeşti cu nerăbdare?
          „Allegiant” de Veronica Roth.


     6. Ai un  e-reader?
          Nu am dar mi-am propus să îmi cumpăr unul.


     7. Preferi să citeşti o singură carte sau mai multe în acelaşi timp?
          Am încercat să citesc 2 cărţi în acelaşi timp dar am observat că mai mult mă complic în dorinţa de a citi mai multe cărţi. Eu obisnuiesc ca atunci când citesc să mă transpun în lumea conturată de autor şi dacă încerc să citesc mai multe cărţi în acelaşi timp încurc lumile, mai ales dacă sunt cârţi fantasy…


     8. Ţi s-au modificat obiceiurile în ceea ce priveşte cititul de când ai un blog?
          Cred că singurul lucru care s-a schimbat este că sunt mai atentă la modul de scriere al autorului şi la mai multe detalii, cum ar fi cum evoluează personaje. Toate astea pentru a face o recenzie cât mai corectă si care să nu spună doar „Da mi-a plăcut/Nu, nu m-a plăcut”.


     9. Ultima carte pe care ai citit-o şi ţi-a plăcut mult.
          „Intimidare” de Penelope Douglas. Mi-a plăcut foarte foarte mult, dar nu spun mai multe pentru că în curând voi scrie şi recenzia.


    10. Cartea preferată pe care ai citit-o anul acesta.
          „Sub aceeaşi stea” de John Green. Deja nu mai este un secret acest lucru.


    11. Unde îţi place să stai atunci când citeşti?
          De obicei în pat înconjurată de mult perne. Iarna îmi place să stau în fotoliu lângă sobă dar nu pot sta acolo foarte mult pentru că este locul motanului meu şi când mă vede acolo vine şi mă miaună şi se urcă în spatele meu în fotoliu până mă dă jos :))


    12. Cel mai incomfortabil loc unde ai citit?
          Am stat şi m-am gandit vreo 5 minute şi nu am găsit un răspuns. Deci bănuiesc că nu am un loc în care nu îmi place să citesc.


    13. Poţi să citeşti în autobuz?
          Dap, nu am probleme cu transportul în comun. Nu mă distrage lumea din jurul meu şi nici nu îi aud pentru că mereu când mă duc undeva am căştile în urechi cu muzica la maxim.


    14. Unde, în natură, ţi-ar plăcea să citeşti/citeşti?
          În parcul de la Unirii pe iarbă. Mereu mi-am dorit să mă duc acolo într-o vară şi să stau câteva ore pe o pătură pe iarbă sprijinită de un copac şi să citesc în neştire.


    15. Ce reguli ai atunci când împrumuţi cărţi?
          Nu îmi place să împrumut cărţile. Am împrumutat o singură dată seria „Forţele răului absolut” de Kelley Armstrong unei prietene şi, cumva, a reuşit să facă să dispară vreo 10 pagini din primul volum. În prezent împrumut cărţi numai unei prietene din liceu cu care mă ştiu de 5-6 ani de zile şi care ştie cât de mult înseamnă cărţile mele pentru mine. Regulile sunt să nu ţină cartea prin preajma apei, a mâncării sau a oricărei substanţe care ar putea murdări cartea, să aibe grijă de cotorul cărţii dacă nu este una cartonată şi evident să nu scrie pe ea.


    16. Ai împrumutat cărţi vreodată?
          Da, explicaţiile mai sus.


    17. Scrii ceva pe marginea filelor din cărţi?
          Obişnuiesc să scriu cu creionul pe prima pagină a cărţilor luna şi anul în care le-am luat, în rest fără însemnări.


    18. Chiar dacă este o carte veche?

          Acelaşi tratament l-aş aplica şi unei cărţi vechi.


    19. În ce limbă preferi să citeşti?
          Este greu…şi în engleză şi în română. În engleză pentru că multe cărţi pe care vreau să le citesc nu au apărut la noi şi sunt nevoită să le iau în engleză, plus că unele expresii sună mai bine în această limbă. Nu mă deranjează cu nimic felul în care sunt traduse cărţile aşa cum am văzut că multă lume este nemulţumită pe facebook. În română pentru că logic, citesc mai repede o carte în limba mea maternă.


    20. Ce te face să iubeşti o carte?
          Mai multe lucruri. De exemplu în cărţile Cassandrei Clare m-am îndrăgostit de lumea pe care a creat-o, în cărţile lui Richelle Mead am îndrăgit foarte mult personajele şi dialogurile lor. Multe lucruri influenţează dragostea mea pentru cârţi, personaje, întâmplări etc.


    21. Ce te inspiră să recomanzi o carte?
          Toate lucrurile despre care am vorbit la punctul 20.


    22. Genul favorit?

          Fantasy, distopii şi contemporary. Nu mă puneţi să aleg vă roooog :))


    23. Genul pe care îl citeşti foarte rar este?

          Horror.


    24. Ce ai alege între a lectura cărţi propuse de profesorul de istorie, de fizică, de geografie sau de biologie?
          Cred că aş alege cărţi propuse de proful meu de istorie din liceu pentru că, 1. este al naibii de frumuşel şi 2. m-a văzut la liceu când citeam volumul al doilea din „Casa nopţii” şi a spus că pare o carte bună, sau ceva de genul ăsta, s-a întâmplat acum 2 ani :))


    25. Ai citit vreodată o carte stand-alone?
          Dap. Prima la care îmi zboară gândul şi pe care am menţionat-o de multe ori de când am citit-o este „Suflete pereche” de Cecelia Ahern.


    26. Coperta preferată a unei cărţi momentan.
          Frumos nu? Frumooos


    27. Cartea/seria preferantă momentan?

          „Bloodlines” de Richelle Mead. Încă aştept să îmi cumpăr volumul 5. Poate la următorul salariu.


    28. Gustarea preferată atunci când citeşti este?
          De cele mai multe ori ciocolată sau floricele, doar că îmi e mai greu cu datul paginilor pentru că am mâinile unsuroase 😀


    29. Numeşte un caz în care spoilerele ţi-au ruinat cititul?

          Nu mi s-a întâmplat asta până acum. Dar când o să citesc Allegiant o să vă spun dacă faptul că ştiu sfârşitul mi-a ruinat şi pofta de citit.


    30. Cât de des eşti de acord cu anumite critici aduse unei cărţi?
          Mă credeţi că habar n-am. Cred că mi s-a întâmplat de câteva ori să fiu de acord cu cineva care spunea pe un grup că nu i-a plăcut o anumită carte, de exemplu „Frenezia” sau „Blestemul din Swoon”. Da, mi s-a întâmplat să fiu de acord cu nişte critici dar nu ştiu cât de des s-a întâmplat asta.


    31. Cum te simţi atunci când scrii recenzii negative?

          Nu ştiu de ce dar parcă îmi zboară degetele pe tastatură la fel ca ale unui pianist. Nu ştiu cum mă simt. Am făcut o non-recenzie (pentru că nu am terminat cartea, deci nu se poate numi recenzie) primului volum din trilogia „Cincizeci de umbre” şi am simţit că am ceva de spus şi că nu mi se pare normal ca această carte cu un stil prost de a scrie, în opinia mea, să întreacă vânzările eternului Harry Potter. Şi de aici nu mai continui că mă aprind :)) Evident, este opinia mea proprie şi nu obig pe nimeni să fie de acord cu mine dar pur şi simplu am simţit că trebuie să spun aceste lucruri.


    32. Dacă ai putea să citeşti într-o limbă de mult pierdută care ar fi aceea?
          Nu am nici cea mai vagă idee. Nu cred că aş vrea să citesc într-o limbă de mult pierdută pentru că asta ar însemna să o şi învâţ :))


    33. Cartea ce te-a făcut să treci prin cele mai multe emoţii. 
          Cred că „Sacrificiul final” de Richelle Mead. Efectiv nu mă mai puteam opri din citit!!


    34. Cartea din cauza căreia eşti nervoasă şi te temi să o începi.
          Aş spune aici „Urzeala tronurilor” de George R.R. Martin. Motivut principal este că are 800 şi ceva de pagini şi mi-e frică să nu îmi displacă şi că o să îmi fie foarte greu să o citesc din cauza lumii expuse şi din cauza numeroaselor personaje şi de faptul că sigur mă voi ataşa de anumite personaje iar acestea 90% vor muri!


    35. Poetul favorit.
          Pe cât de mult l-am urât în liceu pe atat am ajuns să îl apreciez pe parcurs. George Bacovia.


    36.Câte cărţi îţi fac cu ochiul momentan?
          Well, sunt multe, dar în prezent în wishlist-urile de pe elefant şi okian am în total 108 de cărţi.


    37. Cât de des returnezi cărţile bibliotecii fără să le citeşti?

          Mi s-a întâmplat să returnez o carte de-a lui Alice Năstase pentru că am citit puţin din ea şi nu mă prinsese.


    38. Personajul preferat dintr-o carte.

          Primul care mi-a venit în minte este Adrian din „Vampire academy” şi „Bloodlines”.


    39. Răufăcătorul preferat dintr-o carte.
          Trebuie să recunosc că mi-a plăcut mult de Valentine din „The Mortal Instruments”. A fost răufăcătorul perfect, personajul din carte pe care voiam să îl dau cu capul de toţi pereţii pentru că era atât de crud şi de rău .


    40.Ce cărţi ai vrea să citeşti în vacanţă?
          Ceva uşor de Stephanie Perkins sau Rainbow Rowell.


    41. Cât de mult ai rezistat fără să citeşti?

          O lună şi ceva cred. Nu pentru că nu am vrut sau nu am avut chef, ci pentru că nu am avut timp.

    42. Numeşte o carte pe care nu ai putut să o termini!
          „Carrie” de Stephen King. Aparent horror books are not my thing :))


    43. De ce anume eşti distras cu uşurinţă atunci când citeşti?
          Facebook sau We Heart It. De fiecare dată când spun că iau o pauză că mă dor ochii şi intru pe una dintre aceste 2 reţele realizez că nu am stat acolo 10 minute ci cel puţin o oră. 


    44. Ecreanizarea favorită a unei cărţi.
          „Catching Fire” de Suzanne Collins. O să fie greu să îmi schimb părerea, doar dacă acea ecranizare este 100% cartea, altfel nu.


    45. Cea mai dezamăgitoarea ecranizare a unei cărţi.
          „Beautiful Creatures” de Kami Garcia şi 
Margaret Stohl.

    46. Cei mai mulţi bani pe care i-ai cheltuit deodată într-o librărie.
          Se pune şi situaţia în care îmi ridic coletul de la elefant din libraria Litera nu? Dacă da, 300 de lei.


    47.Cât de des sari peste paragrafe doar ca să citeşti mai repede?
          Nu sar peste paragrafe ca să termina o carte mai repede 😀


    48.Care este motivul pentru care ai renunţa la o carte, deşi eşti la jumătate?
          Acţiunea plictisitoare. Este ceea ce s-a întamplat la „Dacă aş rămâne” de Gayle Forman.


    49. Îţi place să păstrezi cărţile în ordine?
          Da! Periodic îmi rearanjez cărţile în bibliotecă.


    50. Preferi să păstrezi cărţile sau să le dai altcuiva după ce le citeşti?
          Le păstrez! Sunt numai si numai ale mele!! :))


    51. Sunt cărţi pe care le-ai evitat până acum?
          Da. Aici se incadrează şi seria „Cântec de gheaţă şi foc”.

     
    52. Numeşte o carte ce te-a făcut furios!
          „City of Fallen Angels” de Cassandra Clare. Aşa sfârşit?!! Pe bune ?!!


    53. O carte ce nu credeai că îţi va plăcea, dar ţi-a plăcut!
          „Suflete pereche” pentru că de obicei nu-mi plac cărţile romance dar aceasta a fost MINUNATĂ!


    54. O carte ce credeai că îţi va plăcea, dar nu ţi-a plăcut!
          „Dacă aş rămâne”. Pe bune că am crezut că o să îmi placă, eram foarte entuziasmată când am luat-o..dar…

          Ştiu că a fost un tag lung şi sper că aţi ajuns să citiţi această frază pentru că recomand oricui să îl facă!


Un gând despre “The "Asking Books" Tag

 1. Și eu aștept Allegiant <3 Dacă se țin de promisiune cei de la Leda, vom avea pe la sfârșitul lui noiembrie :)
  Intimidareeee <3 <3 <3 <3
  Poate mergem la vară împreună prin parc la Unirii și citim :3
  Știi.. e o idee bună asta cu scrisul lunii și anului în care au fost cumpărate 🙂
  Doar 108 cărți? O nimica toată.. Adică îmi imaginez că ți-e foarte ușor când faci cumpărăturile să alegi din wishlist :))
  Ahaa.. am înțeles. Nu citesc CIty of Fallen Angels până nu am și City of Lost Souls (și dacă se poate și City of Heavenly Fire, ar fi perfect :)) ).

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.