Recenzie: "The Fiery Heart" de Richelle Mead

   Descriere

     „Sydney always believed that alchemists were born to protect vampire secrets and human lives – until she met Marcus and turned her back on everything she once knew.

     But she’s not free yet. When her sister Zoe arrives, Sydney can only tell her half-truths about her past. And with every word she risks exposure – and the fatal consequences.

     Consumed by passion and vengeance, Sydney must choose her path once and for all. Even if that means harnessing her magical powers to destroy the way of life she was raised to defend…”


   Recenzie – Spoiler Free

     Nici nu ştiu dacă pot face o recenzie fără să dezvălui anumite detalii pentru că s-a ajuns deja la a 4-a carte din seria „Bloodlines” şi unele lucruri se întâmplă datorită altor lucruri care s-au întâmplat în volumele anterioare. Este o adevărată reacţie în lanţ.
     Ceea ce este diferit faţă de restul volumelor din serie este faptul că, în această carte povestea ne este spusă de Adrian şi Sydney. A fost foarte interesant să citesc din perspectiva ambilor protagonişti, chiar dacă la un moment dat eram puţin confuză din cauza faptului că eram obişnuită să citesc doar din perspectiva lui Sydney, dar cu timpul m-am obişnuit. Mi-a plăcut că, eu că cititoare, am avut ocazia să ştiu ce se întâmplă în mintea lui Adrian în nişte momente mai tensionate, dar şi în momentele drăguţe, pentru că da, m-am topit după el în acest volum! Este un personaj destul de misterios şi faptul că am putut citi din perspectiva lui a fost un bonus.
     Nu pot să intru în mai multe detalii, ideea este că mi-a plăcut foarte mult acest volum, seria devine din ce în ce mai bună. Aştept nerăbdătoare să apară şi a 5-a carte, „Silver Shadows”, apare pe la sfârşitul lunii viitoare, dacă nu mă înşel. A avut un sfârşit foarte foarte brusc şi trist şi vreau neapărat să văd ce se va întâmpla mai departe.
     Pe Goodreads i-am acordat 5/5! Dacă nu aţi citit „Vampire Academy” şi Bloodlines” până acum, serios..nu ştiu ce mai aşteptaţi. Cu fiecare carte publicată în seria „Bloodlines”, încep să cred că este mai bună decât „Vampire Academy”.

   Discuţie – Spoiler Alert

     Mai ţineţi minte când am zis că nu am un sentiment bun cu privire la venirea lui Zoe în Palm Springs? Avem dreptate! Personajul ei m-a enervat aşa de tare, şi eram sigură că la un moment dat toată gelozia pe care o purta pentru Sydney şi toate bănuielile ei vor exploda şi vor face ravagii. Şi exact asta s-a şi întâmplat.
     La un moment dat eram de părere că totul mergea prea bine şi prea frumos. Era liniştea dinaintea furtunii. Adrian şi Sydney au ridicat nivelul relaţiei lor (finally), experimentele cu cerneala anti-tatuajelor alchimiştilor au dat roade, Ms. T şi Malachi împreună, Eddie şi Jill se sărută (una din scenele mele preferate), Trey şi Angeline iar împreună. Totul era mult prea frumos. Până la urmă, tot basmul a fost spulberat de un telefon şi nişte brioşe.
     Mi-a plăcut foarte mult faptul că o parte din acţiune s-a petrecut şi la Curtea Regală. Am apucat să vedem toate personajele de care ne-am îndrăgostit în „Vampire Academy”, Lissa, Christian, Dimitri (chiar dacă a apărut şi în trecut în „Bloodlines”) şi mai ales Rose. Mi-au plăcut micile discuţii dintre ea şi Adrian în care nu îi venea să creadă să el chiar s-a cuminţit.
     Mi-e frică de ce se va întâmpla în următorul volum. Mi-aş dori să nu fie toată acţiunea despre cum o să fie salvată Sydney, personal, sper să fie înapoi la Adrian în primele 50 de pagini! Mi-am făcut chiar şi câteva teorii:
   
     1. Sydney o să îşi folosească puterile magice pentru a scăpa de acolo (pe care sincer chiar nu ştiu de ce nu le-a folosit când au răpit-o…) şi o să se oprească la primul telefon public ca să îl sune pe Adrian să vină să o ia.
     2. Va există un spion printre alchimişti. Ultima mea speranţă esta că Zoe să îşi dea seama de ce prostie a făcut, sau să afle despre ce face cu adevărat acel tatuaj şi să realizeze că nu Sydney este cea bolnavă.
     3. Se va forma o adevărată echipă de salvare din care va face parte toată lumea din Palm Springs şi de la Curte. Vă daţi seama cât de tare ar fi să îl vedem din nou în acţiune pe Dimitri?!!!
   
     Tot ce sper este ca Sydney să nu fie re-educată pentru că atunci ne-am întoarce la primul volum unde este foarte enervantă şi sâcâitoare cu „moroii şi dhampirii sunt nişte creaturi ale răului”. Sper ca şi Adrian să fie bine pentru că la cum s-a terminat cartea părea că nu va ştii de el o vreme.


2 gânduri despre “Recenzie: "The Fiery Heart" de Richelle Mead

  1. Wow ai reusit sa le citesti ;d eu sunt abia la primul volum.. citesc putin cate putin, imi e greu in engleza pt ca nu inteleg chiar tot. Sper sa nu fiu dezamagita :d dar din cate zici tu..se pare ca se merita . Nu am avut curajul sa citesc Spoiler Alert :)) .

    Apreciază

  2. Da, imi place foarte mult seria, e mai palpitanta putin ca „Academia vampirilor” dar in orice caz, daca in VA aveam sarcasmul lui Rose in Bloodlines il avem pe cel al lui Adrian (care mie personal mi se pare mai amuzant) . Si foarte bine ca nu ai citit acea parte pentru ca ar fi pacat sa iti strici toata surpriza 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.