Top 5 Wednesday! 2.0

          Primul Top 5 din luna iunie! Această săptămână este dedicată autorilor noştri preferaţi. Este o tematică pe care o aşteptam de ceva timp şi iată că i-a venit în sfârşit rândul. Topul acesta am hotărât să fie unul diferit din cauză că nu pot să spun că o autoare îmi place mai mult decât alta, dar cu toate astea, am un loc 1..în rest nu pot să spun despre celelate autoare că una imi place mai mult sau mai puţin. Am reuşit să selectez 5 pretendente şi le-am ales după câte cărţi am citit scrise de respectiva autoare, am hotărât să fie măcar 2.
          Ce caut eu de la o carte este să nu fie pliscisitoare…cine vrea asta?…şi de preferat să fie scrisă la persoana I pentru că aşa mă pot transfera mai uşor în poveste. Totuşi, există şi excepţii în care regula asta nu trebuia să fie neapărat respectată. Ca exemplu, cărţile scrise de minunata Cassandra Clare. Ce mi-a plăcut cel mai mult la cărţile ei a fost lumea pe care a putut să o creeze dintr-o imaginaţie cum nu am mai întâlnit la alţi autori. Toate locurile descrise de ea sunt absolut incredibile. Ca să nu mai spun despre [SPOILER,dacă nu aţi terminat primele 3 cărţi din „Instrumente mortale”-citiţi următorul paragraf] cum a putut să o scoată la capăt cu povestea adevărată despre trecutul lui Jace şi Clary cum a arătat că de fapt nu erau înrudiţi, cu copiii schimbaţi între ei, cu acela care a murit dar de fapt nu a murit, cu sângele de demon şi cel de înger. Sinceră să fiu a trebuit să citesc partea aia de vreo 2-3 ori ca să pun lucrurile cap la cap. Câtă imaginaţie! Doamnelor şi domnilor, aplauze!

          Pe placul meu sunt şi autoarele distopiilor mele preferate şi anume Veronica Roth şi Suzanne Collins. Ce mi-a plăcut cel mai mult la cărţile lor au fost scenele de luptă şi acţiunea continuă dar şi poveştile în sine. Personal, Suzanne mi s-a părut că a avut o minte uşor bolnavă să îşi închipuie o lume în care copiii sunt aruncaţi într-o arenă în care trebuie să lupte până la moarte. Cu toate astea, această trilogie cuprinde unele din cărţile mele preferate din toate timpurile. La Veronica Roth am apreciat foarte mult scenele de luptă..cred că erau părţile mele preferate din cărţi.
         În preferinţele mele se mai află şi Kelley Armstrong. Are un stil de a scrie care mie îmi place foarte mult. Nu cred că a existat ceva care să nu îmi placă la cărţile ei. Abea aştept să mai citesc şi alte poveşti scrise de ea.
          Cum spuneam la început, chiar dacă nu am putut face un top, am o autoare preferată. Aceasta este chiar Richelle Mead. Am citit seria „Academia vampirilor” şi primele 3 volume din „Bloodlines”, deci în total 9 cărţi. Îmi place foarte mult cum scrie, am citit cu mare uşurinţă aceste cărţi şi plănuiesc să achiziţionez mai multe cărţi scrise de ea pentru că, slavă Domnului, sunt multe.

          Îmi pare rău că nu a fost un top în adevăratul sens al cuvântului, dar înţelegeţi-mă, nu am cum, chiar nu am cum să aleg..

Publicat în T5W

3 gânduri despre “Top 5 Wednesday! 2.0

  1. Foarte tare ! Imi place de tine pentru sinceritate si pt faptul ca nu critici autorii si spui ca unii sunt mai buni decat altii. Toti autorii sunt buni , dar depinde de tine ce gen iti place… daca nu iti place genul respectiv atunci nu critica autorul. Frumos, felicitari pentru aceasta postare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.