Frustrare…

          Mi s-a întâmplat tot mai des zilele astea să întâlnesc persoane pe reţelele de socializare care pun întrebări de genul :
          
          „Este adevărat că în cartea „Cutare” se întâmplaă chestia asta şi că ăla/aia moare dar de fapt nu moare pentru că în volumul următor ăla/aia este salvat(ă) de Cutărică? Vă rog să îmi răspundeţi pentru că nu mai am răbdare să aflu până îmi cumpăr cărţile”
          
          Why would you do that?!!!
          De ce ai vrea să afli toate misterele unei cărţi înainte să o citeşti? Care mai este rostul să citeşti cartea/seria (pentru că DA, am văzut cazuri în care persoanele pun astefel de întrebări legate de o SERIE de cărţi) dacă deja ştii ce o să se întâmple? Unde mai este farmecul? Eu personal iubesc o carte plină de suspans şi dacă aflu tot ce se înplâmplă şi întorsăturile de situaţie care au loc în cartea respectivă, nu ştiu, îmi piere cheful de citit pentru că deja ştiu cum or să stea lucrurile la sfârşit.
          Îmi place să trăiesc odată cu personajele cărţii să ajung să simt ce simt şi ele şi să plâng odată cu ele şi să mă bucur alături de ele. Ori, dacă ştiu de dinainte tot ce se va întâmpla nu mă pot bucura de aceste emoţii.
          Partea cea mai rea este că oamenii răspund acestor întrebări şi zic „Da, aşa se întâmplă, dar mai bine citeşte cartea”. Care mai este rostul? Deja ştie tot ce este de ştiut.
          Sunt curioasă dacă sunt singura cu această părere. Voi ce credeţi? Aţi răspunde unei astfel de întrebări? Eu ştiu sigur că NU!


6 gânduri despre “Frustrare…

 1. De acord cu tine… nu mai are nici un farmec daca stii dinainte cum se termina cartea, care este finalul… Tocmai suspansul este cel care te face sa citesti in continuare, sa aflii ce se intampla. De dimineata citeam cartea „Reclama ucigasa”, a lui Dorothy Sayers, si ajunsesem intr-un moment important, asa ca nu m-am oprit din citit nici dupa ce am coborat din tramvai, am citit mergand, pana la birou. 🙂

  Apreciază

 2. Pe mine cel mai mult ma enerveaza cand cineva ma intreaba despre o carte/film/serial , si dupa ce le zic in mare cam despre ce este vorba zic: Nu, nu-mi place. Deci mor de nervi :)). O colega de a mea ma intreba de seria Jocurile Foamei, si o tine una si buna ca nu ii place, dar nici macar nu stie cat e de faina. Daca i-a placut Divergent, de ce sa nu-i placa si Jocurile Foamei? Si NU, nici eu nu mai raspund la intrebarile de genul, daca vor sa stie ce se petrece in carte, sa o citeasca, sa o imprumute de la bilbioteca sa vada daca le place,ca sa nu si-o cumpere degeaba.

  Apreciază

 3. Da, este foarte enervant cand se intampla chestiile astea :)) Si exact cum spui tu, daca vrea sa vada cum e sa se duca la biblioteca, vorba ta, daca nu ii place trebuie doar sa o duca inapoi, nu e ca si cand ar fi dat bani pe ea..

  Apreciază

 4. Depinde, uneori vreau sa aflu finalul sa stiu daca merita sa mai citesc cartea sau nu, alteori vreau sa aflu singura ce se intampla, depinde de cat de mult imi place cartea/ seria.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.