Recenzie: "The Indigo Spell" – Richelle Mead

Descriere

     „In the aftermath of a forbidden moment that rocked Sydney to her core, she is struggling to decide between following her Alchemist teachings – or her heart.
     Then she meets alluring, rebellious Marcus Finch, a former Alchemist who is now on the run. As Marcus pushes her to rebel, Sydney finds that breaking free is harder than she thought.
     There is an old and mysterious magic rooted deeply within her. And as Sydney searches for the person attacking powerful young witches, she realizes that she must embrace her magical blood – or else she will be next.”

   Recenzie – Spoiler Free

     Am citit cartea asta cred ca acum o lună dar n-am nici cea mai vagă idee de ce nu i-am făcut o recenzie. Ieri mi-am găsit notiţele pe care le făceam în timp ce citeam (nu ştiu dacă şi voi faceţi asta dar când vreau să fac o recenzie unei cărţi nu vreau să uit nimic) şi am realizat chestia asta. Aşa că m-am pus pe treabă.
Cred că până acum a fost cea mai bună carte din serie! Toate personajele au evoluat extraordinar de mult, mai ales Sydney. Dacă în primul volum îmi venea să o strâng de gât cu toate prejudecăţile ei despre moroi şi dhampiri acum nu puteam decât să fiu foarte mândră de ea. Îmi place foarte mult cum a evoluat relaţia dintre Adrian şi Sydney…foarte foarte mult chiar.
Şi mi-a plăcut mult şi toată acţiunea, care a fost o groază, plus că au fost nişte întorsături de situaţie la care chiar nu mă aşteptam, ceea ce este bine..îmi place când mă surprinde o carte. Eddie este la fel de adorabil şi un bun prieten şi înţelegător şi drăguţ cu toţi din jurul lui şi şi..îl vreau acasă!

 

Desigur, nu pot să intru în detalii pentru a îmi justifica toate aceste păreri pentru că ar însemna să „dau din casă”. Tot ce spun este că mi-a plăcut foarte mult, din nou, cel mau bun volum al seriei, până acum. Abea aştept să termin „The Fiery Heart” pe care am început-o, dar din cauza programului nu prea mai am timp să citesc atât de mult pe cât mi-aş dori.
Pe Goodreads i-am acordat 4/5 stele.

Părere – Spoiler Alert

     Ieiiii, sunt atât de fericită pentru Adrian şi Sydney. În sfârşit şi-a dat şi ea seama despre sentimentele pe care le avea pentru el. Mă rog, cred că îşi dăduse seama de mult dar i-a luat prea mult timp până a realizat că el este cel de care are nevoie în viaţa ei. Una din fazele mele preferate din carte este cea din avion unde Adrian îi tot spune că o sa o iubească de la distanţă şi că nu o să o preseze în legătură cu sentimentele ei pentru el, dar asta a pus mai multe paie pe foc pentru Sydney..Well well, good thinking Adrian! Bineînţeles că mi-a plăcut foarte mult şi scena din casa frăţiei de la colegiul în care se afla una din fetele pe care le avea în vizor Veronica, atunci când i-a făcut Adrian tricoul acela şi s-au sărutat.

     Abea aştept ca Eddie şi Jill să fie împreună (bănuiesc că aşa vor sta lucrurile până la urmă). Şi trebuie să spun că mi-a părut aşa rău de Eddie când a aflat că Angeline avea makeout sessions cu Trey cu toate că nu cred că l-a afectat extraordinar de mult având în vedere că el e atras de Jill.
     La faza cu Alicia fiind de fapt vrăjitoarea care era pe urmele fetelor şi nu Veronica nu prea mă aşteptasem. Era un personaj atât de minuscul în poveste încât atunci când Sydney şi-a dat seama cine era de fapt eu eram „Alicia, Alicia…cine naiba este şi asta?”. După care mi-a picat şi mie fisa.
     Să vorbim despre sfârşit!! Deci, mai erau 20 de pagini din carte şi Sydney încă era hotărâtă să plece cu Marcus; un personaj care mi-a lăsat o impresie de „meah”..nu a fost cine ştie ce; ba chiar ajunsese la staţia de tren (cred că acolo erau) până să se decidă că locul ei este în Palm Springs lângă Adrian. Şi după s-a dus să îl întâlnească la muzeul ăla şi şi-au mărturisit dragostea unu faţă de celălalt şi totul era aşa de frumos!
     Dar mai rămăseseră încă 5 pagini din carte, normal că nu avea să se termine aşa frumos. A apărut Zoe! Eram „Poftim, nu, nu are ce să caute aici, aaaa du-te înapoi”. Sunt sigură că venirea ei în Palm Springs o să îi complice şi mai mult viaţa lui Sydney pentru că acum nu doar că se întâlneşte cu Adrian, dar foloseşte şi magia (lucru care mă face să fiu şi mai mândră de ea) şi umblă foarte des cu Ms. T şi sunt convinsă că Zoe o să intre la bănuieli şi presimt că nu o să se termine bine.

3 gânduri despre “Recenzie: "The Indigo Spell" – Richelle Mead

  1. Of, ma deranjeaza ca nu sunt traduse… deoarece nu sunt prea buna la engleza…dar pana la urma cred ca iau dictionarul langa mine, si o sa citesc :)))). O fac numai pentru Adrian ❤ pt ca il ador. Nici mie nu-mi prea place de Sydney,dar poate o sa-mi schimb parerea la fel ca tine. Oare gasesc seria pe net, sa o pot cumpara?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.