Recenzie : The Golden Lily – Richelle Mead

„The Golden Lily” este volumul al 2-lea din seria „Bloodlines” , spin-off al seriei de succes „Vampire Academy” . Recenzia primului volum o găsiţi aici .
Cartea incepe cu Sydney care a fost chemată la sediul alchimiştilor pentru a i se pune câteva întrebări despre Keith care , după incidentele petrecute în primul volum , a fost trimis la re-educare . Sydney trebuie sa îşi dea cu părerea dacă acesta ar trebui să rămână acolo sau dacă ar merita să iasă şi să fie pus sub supraveghere până recâştigă increderea alchimiştilor . Ea nu avea nici un motiv să declare că el al merita să iasă de acolo având în vedere prin câte a trebuit să treacă din cauza lui , dar văzându-l acolo , felul în care ajunsese , a pledat în favoarea lui . Asta oricum nu a ajutat deoarece examinatorii decid ca până la urmă să rămână acolo .
Când ajunge înapoi în Palm Springs , la aeroport o aşteaptă , SURPRIZĂ , Dimitri . A venit împreună cu Sonya Karp pentru a face nişte cercetări care i-ar putea ajuta să descopere cum este posibil ca un strigoi transformat la loc în forma lui originală (om , moroi , dhampir) să nu mai poată fi vreodată transformat în strigoi . Adrian este cel mai nefericit din cauza venirii lui Dimitri pe capul lui (pentru că toate cercetările şi experimentele se făceau la el în apartament) deoarece îi aduce aminte de Rose . Mai aflăm şi că Sonya urmează să se căsătorească cu Mihail (ce draguţ ! ) .
Odată cu ei a venit şi Angeline pe care am întâlnit-o şi în „Sacrificiul final” ca făcând parte din  Păstrători . A venit pentru a fi o gardă în plus pentru Jill , a fost înregistrată ca fiind verişoara ei , a lui Sydney şi Eddie .
Sydney este din ce în ce mai solicitată de profesoara ei de istorie , Dna . Terwilliger , pentru a face fel de fel de poţiuni sau obiecte vrăjite , doar că acum nu mai are aceeaşi reţinere pe care o avea în urmă cu doar o lună , începe să se obişnuiască cu magia , dar nu întratât încât să şi recunoască asta . Chiar dacă sunt nişte lucruri care chiar ajung să îi fie de mare folos mai târziu .
Între timp , Sydney cunoaşte un băiat prin întermediul lui Trey , coleg de-al ei de la liceu . Brayden îl chemă şi este un fel de Sydney în varianta masculină , adică pe scurt , foarte deştept . Sunt foarte haioşi împreună , mai ales când sunt şi alţii pe langă ei pentru că vorbesc între ei numai chestii deştepte în timp ce ceilalţi se uită cruciş la ei .
Acţiunea adevărată începe când , într-o zi , Sonya şi Sydney sunt atacate pe stradă de nişte persoane cu măşti pe faţă care se pare că aveau ca obiectiv să o omoare pe Sonya . Dimitri apare la timp epntru a le salva , dar după aceeaşi încep să îşi pună foarte multe întrebări şi încep să investigheze , gândindu-se că poate Clarence , bătrânul moroi la care mergeau săptămânal cu Adrian şi Jill pentru a se hrăni , nu bătea câmpii în tot timpul în care zicea că vânătorii de vampiri  erau adevăraţi .
Mai departe nu voi mai povesti pentru că de aici se încurcă lucrurile şi vă las să descoperiţi voi restul . Personal mi-a plăcut mai mult acest volum decât „Bloodlines” în mare parte pentru scenele cu Adrian şi Sydney şi cred că şi acţiunea şi întorsăturile de situaţie mi-au plăcut mai mult . Îmi place că se dezvoltă din ce în ce mai mult relaţia Adrian-Sydney şi abea aştept să înceapă şi ceva acţiune între ei doi (if you know what I mean :)) ) .
Pe Goodreads i-am acordat 4 stele din 5 , deci chiar merită să o citiţi ! Mai departe voi discuta despre anumite părţi care mi-au plăcut foarte mult , în concluzie , cei care aţi citit cartea  haideţi să ne împărtăşim scenele noastre preferate , iar cei ce nu aţi citit-o , luati-o , citiţi-o şi spuneţi-vă părerea !

Spoiler Alert !

     Trebuie să menţionez mai întâi că majoritatea părţilor mele preferate sunt cu Adrian şi Sydney (surprinzător , nu ?) dar mai întâi vreau să discut despre nişte chestii . Cum ar fi că nu mă aşteptam ca Trey să facă parte din „Warriors of Light” (mi se pare uşor stupid cum sună în română aşa că voi folosi denumirea din engleză) . Credeam la început că Brayden are ceva de-a face cu ei pentru că mi se părea totul prea roz cu el , prea perfect , prea ca Sydney , dar după am observat comportamentul lui Trey şi am început să am bănuieli şi despre el . Oricum , scena salvării Sonyei mi s-a părut foarte tare , plină de acţiune .
Revenint la momentele mele preferate . Cum ziceam , majoritatea cu Sydney şi Adrian . Toate lucrurile pe care le făcea el pentru a îi atrage lui Sydney atenţia către el şi pentru a îi trimite mesajul că el o iubeşte şi ea nu vede asta , cum ar fi când îşi cumpără el acel Mustang care ştia că îi place ei foarte mult şi o face să credă ca el nu ştie să conducă manual şi că ar trebui ca ea să îl înveţe , şi multe alte chestii.
Partea în care Adrian îi cere lui Sydney să îl ducă până în San Diego pentru a se întâlni cu tatăl său cu scopul de a îi arăta că poate să trăiască şi cu un buget limitat şi pe cont propriu şi că se poate ţine şi de şcoală . Bineînţeles că speră să îl şi facă să îi reumple contul , dar asta este o altă poveste . M-a enervat foarte tare atitudinea tatălui său dar mi-a plăcut mult când a intervenit Sydney în favoarea lui Adrian.
Alt moment care mi-a plăcut a fost după atacul Sonyei când Sydney se duce să işi cureţe faţa de sânge şi Adrian vine după ea şi o vede tristă din cauza faptului că se simţea vinovată că nu a putut să fie de ajutor cu nimic şi Adrian îi ridică moralul .
Şi mai am 2 faze preferate cu ei . Noaptea balului de Halloween când Sydney este foarte frumos îmbrăcată şi vine Adrian beat la ea şi este nevoită să îl lase pe Brayden singur (până pleacă detot) şi acasă la el îi spune că nu a putut să vină treaz pentru că nu a avut curajul necesar şi îl critică pe Brayden pentru faptul că nu i-a lăudat rochia lui Sydney ; şi citatul pe care îl voi ţine minte multă vreme : „You are the most beautiful creature I have ever seen walking this earth” . Absolut minunat . Şi partea când merg împreună la mecanic cu noua lui maşină şi în timpul în care trebuie să aştepte se duc să viziteze cartierul în care erau şi Sydney este fascinată de arhitectura locuinţelor de acolo . Adrian face în aşa fel încât să intre în curtea din spate a unei case doar pentru a îi face ei o favoare . Şi prin favoarea asta însemna că Adrian stătea prea mult la soare şi începea să i se facă rău şi când observă Sydney pleacă repede . Dar observă că şi ea este roşie la faţă şi îşi face probleme din cauza asta pentru că urma să se ducă la o întâlnire cu Brayden şi Adrian o linişteşte zicându-i că dacă nu i-a observat rochia la bal atunci nu o să observe o amărâtă de roşeaţă în obraji . Dar ce crezi , a observat-o , şi la momentul ăla efectiv am izbucnit în râs ! În mare parte am râs la toate momentele în care Adrian „îşi bătea joc” de Brayden !
Singura parte care mi-a plăcut foarte mult şi care m-a amuzat şi nu i-a avut protagonişti pe Sydney şi Adrian a fost momentul în care Angeline îl bate pe tipul ăla din trupa care a venit în liceul lor să cânte despre nu ştiu ce tâmpenie . Mi s-a părut foarte amuzant cum spunea ea că nu a făcut nimic , că el ar fi trebuit să o lase în pace şi să nu însiste să coboare cu el pe „scenă” . Şi cum Sydney a apărat-o în faţa directoarei , foarte tare .
Trebuie să mai spun şi despre finalul cărţii că îmi venea să o strâng de gât pe Sydney , dacă se putea . O tot ţine pe a ei că sunt credinţele ei ca ea să nu se ataşeze de moroi sau dhampiri , că sunt ciudăţenii ale naturii , că magia nu este făcută pentru oameni , bla bla . Până la urmă trebuie să îşi deschidă ochii şi să realizeze că astea nu sunt credinţele ei ci sunt ale achimiştilor şi au fost băgate cu forţa în creierul ei !
Da , cam asta a fost . Ştiu că m-am lungit cu recenzia asta dar chiar erau chestii despre care voiam să discut şi cam asta a ieşit . Sunt tare curioasă , dacă aţi citit cartea , să ştiu ce va plăcut şi ce nu .


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.