Filmul şi cartea Beautiful Creatures / Cronicile Casterilor : A 16-a Lună

     Din păcate am văzut înainte filmul . Habar nu aveam că există şi carte (sau mai exact cărţi , pentru că imediat m-am documentat şi aparent sunt 4 volume care au apărut deja în state , volumul 4 fiind publicat pe 23.10.2012) până în ziua în care am intrat într-un banal Cora şi am văzut volumul la secţia „Noutăţi” . Evident că imediat am pus mâna pe el şi l-am vârât în coşul de cumpărături şi cum am ajuns acasă am început să citesc .
     Am spus la început „din păcate” deoarece nu respectă careta !!! În primul rând că nu există acel cântec al Lunii care este mai mereu prin carte , mi se pare a fi un detaliu destul de important . În al doilea rând REGULILE cărţii s-au dus naibii : este clar specificat în carte că la vârsta de 16 ani eşti revendicat de întuneric sau de lumină , nu spune nicăieri că dacă ai fost revendicat de întuneric poţi să treci de partea luminii , aşa PUF :)) , aici mă refer la Macon care a trecut de partea luminii ca să o apere pe Lena . În al treilea rând PERSONAJELE : Ethan mi s-a părut perfect , Lena mi s-a părut ok , nu am sărit de pe scaun în momentul în care am văzut cum arată dar nici nu-mi este antipatică , Macon şi Amma din nou mi s-au părut bine aleşi . Ce nu mi-a plăcut absolut deloc a fost faptul ca abea l-am vazut pe tatăl lui Ethan , mai ales ca a lipsit scena de la Ziua Recunoştinţei , pentru că , dintr-un oarecare motiv , producătorii au ales să nu pună evenimentele în aceeaşi ordine ca în carte . Marian a lipsit cu desăvârşire , ea fiind de fapt „paznicul” bibliotecii casterilor nu Amma , şi că veni vorba de bibliotecă , în film se pare că este deschisă non-stop , în carte fiind bineînţeles pe dos . Nici micuţa Ryan nu apare , de altfel nici Larkin nu este introdus ca a fi un Iluzionist . Şi Sarafine , chiar nu au găsit o actriţă pentru rolul ei de a apărut doar aşa sub forma unui fum  ?!
     Oricum , de la film am ieşit destul de confuză , nu ştiam exact care cum se leagă (cum ar fi faptul că nu am înţeles chestia cu memoria , dacă Lena era atât de puternică încât să-i şteargă memoria lui Ethan nu putea pur şi simplu sa i-o redea …) . Citind cartea am crezut că voi fi lămurită , dar nu a avut aproape nici o treabă cu filmul .
     Voi ce părere aveţi ? V-a plăcut mai mult cartea sau filmul ?  


2 gânduri despre “Filmul şi cartea Beautiful Creatures / Cronicile Casterilor : A 16-a Lună

  1. Seria se numeste „Cronicile casterilor” si primul volum se numeste „A 16-a luna” 🙂 In engleza sunt 4 volume si nu cred ca vor fii si restul traduse prea curand…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.